Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Kristína Kučová postúpila do semifinále dvojhry na turnaji v Bukurešti

Slovenská tenistka Kristína Kučová Foto: TASR/FOTO TASR - Cristian Nistor/Agerpres

Mladšia zo sestier Kučových, ktorá v 1. kole v slovenskom derby vyradila Annu Karolínu Schmiedlovú, má v rumunskej metropole už istú prémiu 11.300 USD a 110 bodov do svetového rebríčka WTA.

Bukurešť 11. júla (TASR) - Slovenská tenistka Kristína Kučová sa prvýkrát v kariére prebojovala do semifinále dvojhry na turnaji WTA. Vo štvrťfinále antukového podujatia v Bukurešti (dotácia 250.000 eur) si poradila s Dankou Koviničovou z Čiernej Hory za 2:08 h v troch setoch 6:4, 1:6, 6:3. V úvodnom dejstve dokázala otočiť z 1:4 a 15:40. V dueli o postup do finále nastúpi v sobotu proti druhej nasadenej Talianke Roberte Vinciovej. Mladšia zo sestier Kučových, ktorá v 1. kole v slovenskom derby vyradila Annu Karolínu Schmiedlovú, má v rumunskej metropole už istú prémiu 11.300 USD a 110 bodov do svetového rebríčka WTA.

Kučovej nevyšiel úvod zápasu, keď vo štvrtom geme stratila vlastné podanie a v šiestej hre čelila za stavu 1:4 ďalším dvom brejkbalom. Slovenka si však podržala servis a vďaka šnúre piatich gemov v rade získala prvý set vo svoj prospech. Druhé dejstvo bolo jasne v réžii Koviničovej, v rozhodujúcom sete však dominovala Kučová. Víťazka juniorky na US Open z roku 2007 po dvoch brejkoch odskočila súperke na 5:1 a za stavu 5:3 premenila pri vlastnom podaní v poradí štvrtý mečbal. Koviničovej tak odplatila prehru z turnaja ITF v čiernohorskej Podgorici z roku 2012.

"Kika" Kučová mala po postupe medzi elitné kvarteto veľkú radosť. "Bola som rada, že som sa v Bukurešti dostala priamo do hlavnej súťaže. Teraz som už v semifinále, veľmi ma teší, že sa mi podaril takýto super výsledok. Úvod zápasu mi nevyšiel. Koviničovej tam všetko padalo, hrala rýchlo. Ani za stavu 1:4 a 15:40 som však nezložila zbrane. Vedela som, že nemôže udržať takýto level počas celého zápasu. Postupne som si zvykla na jej hru, ona začala robiť chyby a otočila som to. Zisk prvého setu bol veľmi dôležitý. V druhom dejstve mala navrch súperka, no v treťom sete som opäť chytila opraty do svojich rúk a viedla som už 5:1 a 40:0. Pri mečbaloch som trochu znervóznela, ona mi to začala dvíhať a hrať do kurtu, čo ma trochu zaskočilo. Za stavu 5:3 som sa však skoncentrovala a doklepla to," povedala pre TASR Kučová.

Aktuálna slovenská šestka sa už teší na zápas s Vinciovou. "Roberta je skúsená hráčka a antuka je jej najsilnejším povrchom. Bude to ťažký zápas, pokúsim sa však pomstiť sestru a odplatiť Vinciovej prehru z turnaja v Budapešti spred troch rokov, kde mala Zuzka mečbaly. Bolo by skvelé, keby sa mi podaril revanš."

dvojhra - štvrťfinále:

Kristína KUČOVÁ (SR) - Danka Koviničová (Č. Hora) 6:4, 1:6, 6:3, Roberta Vinciová (2-Tal.) - Petra Cetkovská (7-ČR) 7:5, 6:3, Monica Niculescuová (Rum.) - Polona Hercogová (8-Slovin.) 6:2, 2:6, 7:6(3), Simona Halepová (1-Rum.) - Lara Arruabarrenová (Šp.) 6:3, 6:1