Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Košičania prehrali na ľade Kölner Haie 1:2

Jiří Bicek Foto: TASR/František Iván

V ďalšom zápase CHL sa Košičania stretnú už v sobotu o 17.30 na domácom ľade s fínskym tímom Kärpät Oulu.

Kolín 21. augusta (TASR) - Hokejisti HC Košice prehrali vo svojom prvom vystúpení v Lige majstrov (CHL) na ľade Kölner Haie 1:2.

Jediný gól slovenského majstra strelil v závere druhej tretiny Jiří Bicek.

V ďalšom zápase CHL sa Košičania stretnú už v sobotu o 17.30 na domácom ľade s fínskym tímom Kärpät Oulu.

Domáci sa do súpera pustili už od prvých minút, no šance Trippa a Ohmanna v 3. minúte zostali nevyužité. V 5. minúte mali Košičania k dispozícii presilovú hru, no nielenže si v nej nevytvorili výraznejšiu streleckú príležitosť, ale sami mohli inkasovať. Pfohol však v prečíslení nespracoval puk pred odkrytou bránkou. V polovici úvodnej časti najskôr Gogulla zblízka neprekonal Melicherčíka a v následnej košickej akcii neuspel Zagrapan. V 13. minúte domáci otvorili skóre. Pri signalizovanom treste pre košického hráča strieľal bez prípravy a presne obranca Sulzer - 1:0. Košičania sa okamžite snažili o vyrovnanie, ale dorážka Chovana a ani Spilarova individuálna akcia brankára Aus den Birkena neprekvapili.

V úvode druhej časti sa pri presilovke domácich poriadne zapotil brankár Melicherčík, ktorý v priebehu dvoch minút zmaril niekoľko sľubných príležitostí nemeckého tímu. V 35. minúte hrali domáci presilovku, v ktorej svoj náskok zvýšili. Od modrej čiary strieľal Gogulla a jeho pokus usmernil za Melicherčíkov chrbát Falk. O štyri minúty neskôr mali početnú výhodu aj Košičania a po strele Kolenu a následnej pohotovej dorážke Biceka upravili na 2:1.

V 42. minúte strieľal nepresne Kolena, no nebol úspešný rovnako ako v 49. minúte domáci Müller. Na Košičanoch bola viditeľná snaha o vyrovnanie, no defenzíva nemeckého tímu nepúšťala košických útočníkov do blízkosti brankára Aus den Birkena. Košičania skúsili v závere zápasu aj hru so šiestimi hráčmi, ale ani počas nej nedokázali streliť vyrovnávajúci gól. S vicemajstrom najvyššej nemeckej súťaže tak prehrali najtesnejším rozdielom.

Hlasy po zápase:

Anton Tomko, tréner HC Košíc: "Chcel by som pogratulovať Kolínu k víťazstvu. Bol to bojovný zápas, v ktorom sme podali veľmi kvalitný výkon. Na úvode sezóny predviedli obe mužstvá dobrý pohyb. Všetky góly padli v početnej výhode a v presilovkách sa rozhodovalo. Vzhľadom na priebeh zápasu sme si aspoň jeden bod zaslúžili. Hrali sme až do konca zápasu a pri power play sme sa pokúsili vyrovnať. Bohužiaľ sa nám to nepodarilo a šance ostali nevyužité."

Uwe Krupp, tréner Kölner Haie: "Mali sme dobrú predstavu o našom súperovi. Potvrdilo sa, že ide o dobre korčuľujúci tím s viacerými skúsenými hráčmi. Je to tím hrajúci extrémne dobre v obrane a disponuje šikovnými útočníkmi. Bol to preto veľmi ťažký zápas. Obaja súperi si vytvorili šance a z našej strany by som vyzdvihol tímový výkon. Tak ako povedal pán Tomko, rozhodli presilovky. Sme spokojní s nasadením a úrovňou našej hry."


Kölner Haie - HC Košice 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Góly: 13. Sulzer (Johnson), 35. Falk (Gogulla) – 39. Bicek (Kolena) Rozhodovali: Persson (Švéd.), Krawinkel – Hoppe, Hurtik (všetci Nem.), vylúčení 6:2 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Zostavy:

Kölner: Aus den Birken – Sulzer, Mo. Müller, B. Krupp, Tjärnqvist, Ankert, Lüdemann, Schmölz, Zerressen – Rankin, Falk, Ma. Müller – Minard, Johnson, Gogulla – Tripp, Stephens, Ohmann – Riefers, Pfohl, Weiss

Košice: Melicherčík – Philipp, Černák, Cebák, Jánošík, Drgoň, Klouček, Macejko, Štrbák – Spilar, Bartoš, Jenčík – Hrnka, Zagrapan, Bartánus – Češík, Kolena, Bicek – Hiňďoš, Chovan, Stupka