Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

I. Nesrovnal: Vo veci nového futbalového štadióna sa musí začať konať

Ivo Nesrovnal Foto: TASR/Michal Svítok

Zároveň vyzýva súčasného primátora Milana Ftáčnika, aby začal aktívne konať v prospech výstavby nového štadióna na Tehelnom poli.

Bratislava 20. augusta (TASR) – Hoci sa Bratislava môže tešiť z úspechu futbalového Slovana, ktorý sa na jeseň predstaví v jednej z prestížnych európskych súťaží, musí sa podľa kandidáta na bratislavského primátora Iva Nesrovnala zároveň pripraviť na hanbu, ktorú hlavné mesto v tejto súvislosti čaká. Nesrovnal totiž pripomína, že či už Slovan postúpi do Ligy majstrov, alebo bude hrať "iba" Európsku ligu, svoje zápasy odohrá na štadióne na Pasienkoch, ktorý je v dezolátnom stave a sotva spĺňa normy UEFA.

"Privítať na takomto štadióne najlepšie európske tímy je hanba nielen Bratislavy, ale aj celej krajiny, no je to aj neúcta voči úspechom niekoľkých generácií bratislavských futbalistov, ktorých mená skloňovala celá Európa," myslí si Nesrovnal.

Zároveň vyzýva súčasného primátora Milana Ftáčnika, aby začal aktívne konať v prospech výstavby nového štadióna na Tehelnom poli. Nesrovnal súčasne sľubuje, že ak sa stane primátorom, okamžite sa v tejto veci začne angažovať. "Ak sa nezačne táto záležitosť riešiť, pokojne sa môže stať, že Slovan Bratislava bude musieť hrávať svoje domáce zápasy na štadióne mimo Bratislavy, napríklad v Trnave, a to je pre Bratislavčanov neprijateľné," uzatvára Nesrovnal.