Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Slovan má záujem o Réwaya, Sparta ho pustiť nechce

Hokejista Martin Réway, archívne foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Napriek momentálnej výsledkovej kríze neuvažuje Slovan o ďalšej trénerskej zmene, pozícia fínskeho kouča Petriho Matikainena sa zdá byť pevná.

Bratislava/Praha 28. novembra (TASR) - Hokejový Slovan Bratislava prejavil záujem o talentovaného slovenského reprezentanta Martina Réwaya zo Sparty Praha. V rozhovore pre denník Šport to potvrdil generálny manažér účastníka KHL Maroš Krajči. Vedenie pražského klubu ale o odchode mladého útočníka nechce počuť.

"Už dlhšie máme záujem o príchod Martina Réwaya zo Sparty, ale dohoda s jeho klubom sa z pochopiteľných dôvodov nerodí ľahko," uviedol Krajči pre piatkové vydanie denníka Šport. Na jeho slová reagoval športový manažér Sparty Patrik Martinec: "Slovan nás kontaktoval, to je pravda, ale Sparta má s Martinom zmluvu na dva roky. Navyše, podľa pravidla o nasadzovaní mladých hráčov musíme mať v tíme zástupcov s ročníkom 1995 a vyšším a Réway nám spĺňa aj túto kvótu. Ani preto ho nikam nepustíme. Vôbec o tom ani neuvažujeme."

Napriek momentálnej výsledkovej kríze neuvažuje Slovan o ďalšej trénerskej zmene, pozícia fínskeho kouča Petriho Matikainena sa zdá byť pevná. "Celý realizačný tím na čele s Petrim má plnú dôvru vedenia klubu," zdôraznil Krajči, ktorý priznal aj isté finančné podlžnosti voči hráčom: "Poslednú schôdzku k tejto téme sme absolvovali v nedeľu. Máme džentlmenskú dohodu, kedy a akým spôsobom im aktuálne podlžnosti vyrovnáme. Slovan nie je ani zďaleka jediný klub KHL, ktorý má finančné problémy."

Slovan pred časom avizoval aj záujem o Michala Handzuša. "Aktuálne nemáme k tejto téme žiadne nové informácie. Michal sa tesne predtým, než plánoval naskočiť do zápasov za Banskú Bystricu, zranil. Zatiaľ sa mu teda nepodarilo rozohrať," dodal Krajči pre Šport.