Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Futbalistky nastúpia v kvalifikácii MS proti Rusku bez Škorvánkovej

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

V 18-člennej nominácii je 16 legionárok a dve hráčky z domácej súťaže.

Bratislava 20. augusta (TASR) - Slovenská ženská futbalová reprezentácia odohrá vo štvrtok 21. augusta v Rusku jej ôsmy zápas v 1. skupine kvalifikácie o postup na MS 2015 v Kanade, keď ju v Moskve čaká Rusko. Tréner reprezentácie Zsolt Pakusza urobil v pôvodnej nominácii na súboj zmenu, keď zranenú Dominiku Škorvánkovú z rakúskeho SV Neulengbach nahradila Sandra Kujovičová zo Slovana Bratislava.

Pred Slovenkami je záver kvalifikácie. V tabuľke im patrí po siedmich odohratých zápasoch piata pozícia so štyrmi bodmi. Vedú favorizované Nemky s plným počtom bodov z ôsmich súbojov. Slovenky už s Ruskami odohralý prvý duel v októbri minulého roka, v ktorom v Senci prehrali 0:2.

V 18-člennej nominácii je 16 legionárok a dve hráčky z domácej súťaže. Okrem Kjovičovej aj jej spoluhráčka zo Slovana Patrícia Marková.

Na finálový šampionát postúpi sedem víťazov 4-členných kvalifikačných skupín. Štyri najlepšie družstvá z druhých miest si zahrajú baráž o zvyšnú jednu miestenku. Slovenky ešte 13. septembra čaká domáci duel s Írskom a kvalifikáciu uzavrú zápasom v Slovinsku o štyri dni neskôr.

tabuľka 1. skupiny:

1. Nemecko 8 8 0 0 56:3 24
2. Rusko 7 5 1 1 12:12 16
3. Írsko 7 3 2 2 10:7 11
4. Chorvátsko 8 1 2 5 5:17 5
5. SLOVENSKO 7 1 1 5 4:23 4
6. Slovinsko 7 1 0 6 5:30 3

nominácia SR žien na kvalifikačný zápas MS 2015:

brankárky: Lucia El Dahaibiová (ASK Women Soccer Bruck), Mária Korenčiová (SC Sand)
obrankyne: Monika Matysová (ASV Spratzern), Patrícia Fischerová (1. FC Katowice), Lenka Mravíková, Eva Kolenová (obe SKV Altenmarkt), Lucia Haršányová, Jana Vojteková, Alexandra Bíróová (všetky SV Neulengbach)
stredopoliarky: Veronika Klechová (Cardiff City Ladies FC), Patrícia Hmírová (1. FC Katowice), Lucia Šušková (TS Mitech Źywiec), Sandra Kujovičová (Slovan Bratislava), Kristína Cerovská, Dana Fecková, Lucia Ondrušová (všetky FC Neunkirch)
útočníčky: Patrícia Marková (ŠK Slovan Bratislava), Diana Bartovičová (Kiruna FF)

náhradníčky:

brankárky: Liana Póňová (FK Slovan Duslo Šaľa), Lívia Kuľková (Partizán Bardejov)
obrankyne: Petra Zdechovanová (ŠKF Žirafa Žilina), Andrea Vrabcová (ŠKF Žirafa Žilina)
stredopoliarky: Dominika Sýkorová (TS Mitech Źywiec), Kristína Košíková, Simona Fatulová, Carmen Absolonová (všetky ŠK Slovan Bratislava)
útočníčky: Veronika Žitňáková (MŠK Slovan Trenčianske Teplice), Ivana Pálenčíková, Nikola Rybanská (obe FC Union Nové Zámky)