Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Slovenská futbalová 21 nastúpi proti Taliansku v Zlatých Moravciach

Na snímke tréner reprezentačného futbalového mužstva do 21 rokov Ivan Galád Foto: TASR/Štefan Puškáš

Presný čas začiatku stretnutia, ako aj ceny vstupeniek budú známe začiatkom budúceho týždňa.

Bratislava 16. septembra (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov odohrajú prvý duel baráže o postup na finálový turnaj ME 2015 s Talianskom 10. októbra na štadióne FC ViOn v Zlatých Moravciach. Odveta je na programe o štyri dni neskôr na Apeninskom polostrove. V utorok o tom informoval Slovenský futbalový zväz (SFZ).

Presný čas začiatku stretnutia (nemôže byť neskôr ako o 18.30 h), ako aj ceny vstupeniek budú známe začiatkom budúceho týždňa. Postup do baráže si vybojovali víťazi desiatich kvalifikačných skupín a štyri najlepšie tímy z druhých miest. Zverenci trénera Ivana Galáda triumfovali v 3. kvalifikačnej skupine pred Holandskom. Taliani vyhrali 9. skupinu s bilanciou 6 víťazstiev a 2 prehry (prehry doma s Belgickom a v Srbsku) a sú päťnásobnými európskymi šampiónmi v tejto vekovej kategórii. Na poslednom šampionáte v roku 2013 prehrali až vo finále so Španielskom 2:4.

Finálový turnaj ME sa uskutoční 17. až 30. júna budúceho roka v Česku, ktoré má ako organizátor na šampionáte istú miestenku. Hrať sa bude na štadiónoch v Prahe (Letná, Eden), v Olomouci a v Uherskom Hradišti. Žreb finálového turnaja je na programe 6. novembra v Prahe. Štyria semifinalisti zo šampionátu sa prebojujú na OH 2016 v Rio de Janeiro.

Slovensko naposledy hralo na finálovom turnaji ME tejto vekovej kategórie v roku 2000 v domácom prostredí. Obsadilo na ňom štvrté miesto a prebojovalo sa na OH v Sydney.