Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Španielsky Superpohár získalo Atletico

Španielsky Superpohár získalo Atletico. Foto: TASR/AP Photo

Jediný gól stretnutia zaznamenal už v 2. minúte chorvátsky útočník Mario Mandžukič.

Madrid 23. augusta (TASR) - Futbalisti Atletica Madrid sa stali víťazmi španielskeho Superpohára. Rozhodol o tom výsledok piatkovej odvety, keď po utorkovej remíze 1:1 triumfoval úradujúci šampión La Ligy v domácom prostredí nad Realom Madrid 1:0. Jediný gól stretnutia zaznamenal už v 2. minúte chorvátsky útočník Mario Mandžukič.

V základnej zostave Realu chýbal v piatok Cristiano Ronaldo, ktorý pre bolesti chrbta odohral v utorkovom prvom stretnutí iba prvý polčas. Duel sa hral v búrlivej atmosfére na štadióne Vicenteho Calderona a emócie nechýbali ani na ihrisku. Už v priebehu prvého dejstva bol za protesty vykázaný na tribúnu domáci tréner Diego Simeone. Po druhej žltej karte v závere súboj nedohral chorvátsky stredopoliar hostí Luka Modrič.

Hrdinom zápasu sa napokon stal jeho krajan Mario Mandžukič. Predsezónna posila z Bayernu Mníchov skórovala už po dvoch minútach hry. Dlhý výkop brankára Miguela Angela Moyu hlavou predĺžil Antoine Griezmann a Mandžukič z hranice šestnástky prestrelil Ikera Casillasa. Real potom zatlačil súpera, dobré šance mali Gareth Bale a James Rodriguez, ale obrana Atletica stála na pevných nohách. Domáci sa postupne vyrovnali "bielemu baletu", keď umnou hrou v strede poľa systematicky otupovali ofenzívne snahy mestského rivala.

Oživenie nepriniesol ani príchod Ronalda na trávnik, Portugalčan v polčasovej prestávke nahradil Toniho Kroosa. Atletico po zmene strán už len kontrolovalo priebeh duelu a dokonca mohlo streliť aj druhý gól, ale hlavička Raula Garciu skončila iba na brvne Casillasovej brány.

Domáci kouč Simeone bral víťazstvo ako povzbudenie pred víkendovým štartom novej sezóny La Ligy. "Som spokojný, triumfovali sme zásluhou bojovného výkonu celého tímu. Dnešné finále nebolo tak dôležité ako to, ktoré sme odohrali proti Realu v Lige majstrov. Víťazstvo je však povzbudením pred novou sezónou, opäť sme si dokázali, že ak podáme maximálny výkon, môžeme zdolať hocikoho," pochvaľoval si hru svojho tímu Simeone.

Jeho náprotivok na lavičke Realu Carlo Ancelotti priznal, že jeho zverenci stratili kontrolu nad zápasom v druhom polčase. "Nemali sme kontrolu, ani držanie lopty, v podstate sme len nakopávali vysoké lopty smerom dopredu. Spokojný som s výkonom v prvom dejstve, ale po zmene strán sme domácim výrazne uľahčili bránenie ich jednogólového náskoku," nechal sa počuť Ancelotti.

Superpohár - odveta:
Atletico Madrid - Real Madrid 1:0 (1:0)
Gól:
2. Mandžukič, ČK: 90.+ Modrič (Real). 52.000 divákov
/prvý zápas 1:1, Superpohár získalo Atletico/

Zostavy a striedania:
Atletico:
Moya - Juanfran, Godin, Miranda, Siqueira - Tiago, Gabi - Koke, Raul Garcia, Griezmann (73. Jimenez) - Mandžukič
Real: Casillas - Carvajal, Varane, Ramos, Coentrao (70. Marcelo) - Modrič, Kroos (45. Ronaldo), Xabi Alonso - James (65. Isco), Benzema, Bale


Fotogaléria: Španielsky Superpohár získalo Atletico