Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Žilina sa doma opäť dočkala výhry, Piešťany zdolala 6:2

Na snímke radosť hokejistov Žiliny, archívna snímka Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Žilina čakala na výhru na domácom ľade od prvého zápasu sezóny s dvadsiatkou.

Žilina 24. októbra (TASR) - Úvod zápasu medzi Žilinou a Piešťanmi veľa vzruchu nepriniesol. Obaja brankári nemali veľa práce, iba zriedkavo čelili streleckým pokusom súpera. Na domácej strane skúšal šťastie bekhendom Drevenák, na opačnej neuspel zblízka Brňák. Až pred koncom tretiny sa tempo hry zvýšilo a v 17. minúte videla hŕstka divákov na žilinskom štadióne úvodný gól. Po kolmej prihrávke Klempu nedal Križanovi šancu Mišura. Už o 26 sekúnd domáci kontrovali, Dlouhý vystrelil od modrej, Kubiš tečoval puk a ten sa od brvna odrazil tesne za bránkovú čiaru.

Žilina pritlačila aj na začiatku prostrednej časti, keď dostala výhodu 41 sekúnd dlhej presilovej hry o dvoch hráčov. Dreslerov tvrdý pokus Šúrek vytlačil vedľa brány, o pár sekúnd neskôr si piešťanský gólman poradil aj so zakončením Procházku. V 29. minúte mohli Piešťany znovu viesť, keď Šedivý našiel pred bránou Mišuru, ale jeho strela z prvej skončila na pravej žrdi. O päť minút neskôr sa udial kuriózny moment, keď na ľade ležal zranený Škadra, rozhodca však hru neprerušil a po tlaku pred Šúrekovou bránou dotlačil puk do siete Ondrej Rusnák.

Piešťanom sa však v úvode tretieho dejstva podarilo vyrovnať, keď po peknej kombinácii na jeden dotyk nedal Križanovi šancu Klempa. Vyzeralo to, že sa začína odznova, ale Žilina potom spustila neuveriteľnú ofenzívnu smršť a do konca zápasu nastrieľala súperovi štyri góly. Najskôr v 46. minúte strhol vedenie na žilinskú stranu Milan Procházka, o šesť minút neskôr Drevenák efektne tečoval strelu Stanislava Hudeca. Ďalšie dva klince do hosťujúcej rakvy pridali domáci v 55. minúte, keď v priebehu dvadsiatich sekúnd skórovali Milan Procházka a Haluza. Žilina zdolala Piešťany s prehľadom 6:2 a prvýkrát od prvého zápasu sezóny s dvadsiatkou získala doma všetky tri body.

MsHK DOXXbet Žilina - ŠHK 37 Piešťany 6:2 (1:1, 1:0, 4:1)
Góly:
17. Kubiš (Valášek, Dlouhý), 34. Rusnák (Valášek, Kubiš), 46. Procházka (Hudec, Kristek), 52. Drevenák (Hudec), 55. Procházka (Ďurkech), 55. Haluza (Novotný, Drevenák) - 17. Mišura (Klempa, Pašek), 43. Klempa (Mišura, Škadra) Rozhodovali: Jura - Jobbágy, M. Korba, vylúčení 4:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 683 divákov

Hlasy po zápase:

Peter Mikula, tréner Žiliny: "Po viacerých prehrách doma sme to dnes konečne zvládli. Ďakujem hráčom, pretože odviedli veľmi dobrú prácu. Damoklov meč nad nimi visí stále, tlak a zodpovednosť im najmä v začiatku zväzovali nohy. Snažili sme sa však o aktivitu. V druhej tretine sme išli do vedenia, ale súper vyrovnal. Bola to veľká záťaž na psychiku, ale som rád, že sme to zvládli. Dnes sme dávali góly z kategórie hlúpych, ale svojou aktivitou sme si ich vynucovali. Keby sme sa viac tlačili do brány, mohli sme rozhodnúť už skôr."

Roman Sýkora, tréner Piešťan: "Ťažko sa mi hodnotí tento zápas. Pripravovali sme sa naň celý týždeň. Vedeli sme, že nás čaká ťažký duel, pretože Žilina išla výsledkovo hore. Prvá tretina bola z našej strany ešte v poriadku, dostali sme sa dokonca do vedenia, ale chybou v rozohrávke sme inkasovali. Žilina potom hrala lepšie ako my. Mali šance, vytvorili si tlak. Musím bohužiaľ skonštatovať, že si body zaslúžili. Náš výkon nie je taký, ako si predstavujeme. Musíme z toho vyvodiť dôsledky, lebo to nie je prvá takáto prehra."