Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia

Škrtel hrdinom duelu s Arsenalom, zranenou hlavou vyrovnal

Slovák Martin Škrtel (uprostred) sa raduje z gólu na 2:2 v nadstavenom čase v zápase 17. kola Premier League proti Arsenalu 21. decembra 2014 v Liverpoole. Foto: TASR/AP

K nepríjemnému stretu prišlo už v 51. minúte súboja, keď kopačka Francúza "pristála" na hlave Škrtela.

Londýn 21. decembra (TASR) - Futbalisti FC Liverpool remizovali v nedeľňajšom šlágri 17. kola anglickej Premier League s Arsenalom Londýn 2:2, keď zisk bodu pre nich zaistil Slovák Martin Škrtel v 90.+7 minúte. Kapitán slovenskej reprezentácie bol hrdinom súboja na Anfield Road, keď skóroval po rohu hlavou v obväzoch, keďže si ju zranil po predchádzajúcom zákroku protihráča Oliviera Girouda.

K nepríjemnému stretu prišlo už v 51. minúte súboja, keď kopačka Francúza "pristála" na hlave Škrtela, ktorý sa po niekoľkominútovom ošetrení napokon vrátil do hry a duel dohral.



Železný Škrtel

Domáci úvodnou aktivitou prekvapili Londýnčanov. Miestami sa držanie lopty "The Reds" blížilo až k 90-tim percentám, no z kombinačného tlaku plynúce zakončenia Coutinha s Markovičom ku gólu neviedli. Až v 45. minúte sa Coutinhov prízemný pokus odrazil od žrde do siete - 1:0. Radosť Liverpoolu trvala len minútu, Debuchy na okraji päťky prehlavičkoval Škrtela a odchodom do šatní vyrovnal. Slovenského stopéra potom dvakrát zarmútil Giroud. Najskôr mu v 51. minúte spôsobil tržnú ranu na zátylku po vzájomnom strete, čo Slováka ho vyradilo na osem minút z hry. "Bolo to veľmi bolestivé, už to však vyzerá byť v poriadku. Zranenia patria k futbalu," skonštatoval kapitán slovenskej reprezentácie. Po hodine hry sa napriek bolesti vrátil do zápasu a napokon sa stal jeho hrdinom v očiach domácich fanúšikov. V 97. minúte ratoval bod po rohovom kope Adama Lallanu. "Adam mi to veľmi dobre nacentroval. Už predtým som minul hlavičku, ale teraz mi to vyšlo. Čakal som na gól veľmi dlhý čas," dodal 30-ročný stopér.



S výkonom svojich zverencov bol spokojný aj tréner Brendan Rodgers: "Predviedli sme vynikajúci výkon. Naše kombinácie a pohyb po trávniku boli skvelé. Po polčase by sme si zaslúžili vedenie, ale nebolo tomu tak. V prestávke sme si povedali, že budeme pokračovať v rovnakej hre. Nakoniec sme v závere dohrávali s desiatimi hráčmi, ktorí ukázali charakter. Som spokojný s výkonom tímu v uplynulých dueloch proti Manchestru United, Bournemouthu aj Arsenalu. Vraciame sa tam, kam patríme."

Futbalisti AFC Sunderland triumfovali na trávniku Newcastle United 1:0. Zisk troch bodov po šesťzápasovej sérii bez víťazstva zariadil v 90. minúte Adam Johnson nekompromisnou strelou zo stredu šestnástky. V tabuľke im patrí priebežná 14. priečka so štvorbodou stratou na deviate "straky".


Premier League - 17. kolo:

Newcastle United - AFC Sunderland 0:1 (0:0)
Gól: 90. Johnson, 52.315 divákov.

FC Liverpool - Arsenal Londýn 2:2 (1:1)
Góly: 45. Coutinho, 90.+7 ŠKRTEL - 45.+2 Debuchy, 64. Giroud, ČK: 90.+2 Borini (Liverpool), 44.703 divákov.
/M. Škrtel za domácich odohral celý zápas a strelil gól v 90.+7 min./