Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia

Djokovič postúpil do štvrťfinále dvojhry, poradil si s Kohlschreiberom

Srbský tenista Novak Djokovič returnuje v zápase proti Nemcovi Philippovi Kohlschreiberovi v osemfinále grandslamového turnaja US Open v New Yorku 1. septembra 2014. FOTO TASR/AP

V dueli o postup do semifinále nastúpi proti víťazovi súboja medzi Francúzom Jo-Wilfriedom Tsongom a Britom Andym Murraym.

New York 1. septembra (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Ako nasadená jednotka si v osemfinále poradil s Nemcom Philippom Kohlschreiberom v troch setoch 6:1, 7:5, 6:4. Chlieb sa lámal v desiatom geme druhého dejstva, keď "Nole" po dlhej výmene a famóznom obhodení odvrátil setbal. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti víťazovi súboja medzi Francúzom Jo-Wilfriedom Tsongom a Britom Andym Murraym.

Talianska tenistka Flavia Pennettová sa stala ďalšou štvrťfinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Nasadená jedenástka si v osemfinále poradila s Austrálčankou Casey Dellacquovou v dvoch setoch 7:5, 6:2. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti najvyššie nasadenej Američanke Serene Williamsovej. Dvojnásobná obhajkyňa titulu zdolala Estónku Kaiu Kanepiovú hladko v dvoch setoch 6:3, 6:3.

Ženy - dvojhra - osemfinále:
Serena Williamsová (1-USA) - Kaia Kanepiová (Est.) 6:3, 6:3, Flavia Pennettová (11-Tal.) - Casey Dellacquoví (29-Austr.) 7:5, 6:2

Muži - dvojhra - osemfinále:
Novak Djokovič (1-Srb.) - Philipp Kohlschreiber (22-Nem.) 6:1, 7:5, 6:4