Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Trenčiansky kraj

Bánovce a Kopřivnice potvrdili spoluprácu podpisom memoranda

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Obe mestá sú pripravené nadviazať na predchádzajúce dobré vzťahy, ktoré sa historicky viažu k výrobe nákladných automobilov Tatra.

Bánovce nad Bebravou 28. januára (TASR) - Partnerstvo a spoločný rozvoj v oblasti kultúry, športu, cestovného ruchu a školstva či priestor pre spoluprácu medzi združeniami a organizáciami bude podľa zámeru samospráv výsledkom medzinárodnej spolupráce miest Bánovce nad Bebravou a Kopřivnice. Tú potvrdili zástupcovia oboch radníc, bánovský primátor Marián Chovanec a starosta Kopřivnice Miroslav Kopečný, podpisom memoranda v českom meste koncom januára, informoval hovorca Bánoviec nad Bebravou Miroslav Schlesinger.

"Obe mestá sú pripravené nadviazať na predchádzajúce dobré vzťahy, ktoré sa historicky viažu k výrobe nákladných automobilov Tatra. V priamej súvislosti s ňou je dodnes udržovaných množstvo osobných kontaktov a priateľstiev," uviedol Schlesinger. Na tom sa podľa neho zhodli predstavitelia partnerských miest počas príprav konkrétnych aktivít, o ktorých diskutovali následne po podpísaní memoranda.

"Potvrdili tiež, že obe mestá majú viacero podobných výziev, problémov, ale aj plánov, ako postupovať v rôznych oblastiach hospodárskeho, kultúrneho a spoločenského života. Preto boli predmetom rokovania už konkrétne ponuky spoločných aktivít. Cielené majú byť na rôzne spoločenské subjekty partnerských miest ako školy, športové organizácie, kluby seniorov a umelecké súbory," konkretizoval.

Po podpise memoranda diskutovali zástupcovia miest tiež na tému spoločných projektov cezhraničnej spolupráce a uchádzania sa o finančné zdroje zo štrukturálnych fondov Európskej únie. Jednou z prvých spoločných akcií má byť stretnutie bývalých, ale aj súčasných zamestnancov podniku Tatra, avizoval Schlesinger.