Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

V Bánovciach nad Bebravou otvoria mládežnícke centrum

Na snímke priestory ZŠ na Gorazdovej ulici na sídlisku Dubnička, kde centrum sídli, zívali dlho prázdnotou. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Občianske združenie Šhok plánovalo otvoriť mládežnícke centrum, ktoré sídli v priestoroch školy na sídlisku Dubnička, už dávnejšie.

Bánovce nad Bebravou 7. februára (TASR) - V novom mládežníckom centre, ktoré sídli v priestoroch základnej školy na Gorazdovej ulici v Bánovciach nad Bebravou, nechýba U-rampa či lezecká stena. Priestory centra svojpomocne zrekonštruovali členovia občianskeho združenia (OZ) Šhok, oficiálne ho otvoria 8. februára.

OZ Šhok plánovalo otvoriť mládežnícke centrum, ktoré sídli v priestoroch školy na sídlisku Dubnička, už dávnejšie. Iniciatíva vznikla priamo pri založení združenia pred dvoma rokmi. "Boli tu triedy prvého stupňa základnej školy, ale keďže je stále menej a menej detí, tieto priestory nikto nevyužíval," vysvetlil Ondrej Kubala z OZ Šhok.

Na snímke interiérová U-rampa, ktorá je súčasťou mládežníckeho centra.
Foto: TASR/Alexandra Moštková
"Je tu U-rampa, minilezecká stena na tréning, funkčný stolný tenis, stolný futbal. Plánujeme tu spraviť knižnicu a čajovňu alebo odpočinkové miesto nielen pre šport, kde by bolo možné čítať si knihy, stretnúť sa s niekým, pozrieť si film, možno tu budeme časom robiť nejaké prednášky. Chceme sa tu venovať aj kultúre, nejsť len tým športovým smerom," priblížil Juraj Makový z OZ Šhok. V centre bude aj požičovňa a predajňa skateboardov a športového náradia. V blízkosti školy na jar združenie dobuduje aj športovú zónu. "Momentálne sú tam štyri basketbalové koše a beachvolejbalové ihrisko, pribudne veľká exteriérová posilňovňa," ozrejmil Kubala. Pri škole sa v súčasnosti nachádza aj skatepark, ktorý terajší členovia združenia svojpomocne vybudovali.

Centrum financovalo združenie z prostriedkov získaných z grantov od Nadácie SPP, Nadácie Intenda, spoločnosti Slovak Telekom, od prispievateľov, ktorí darovali dve percentá z daní, pomoc poskytlo aj mesto Bánovce nad Bebravou.

Súčasťou oficiálneho otvorenia centra 8. februára bude aj turnaj v stolnom tenise a stolnom futbale.