Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Mestský park v Bánovciach nad Bebravou uzatvorili pre kalamitu

Na snímke odstraňovanie následkov búrky v okrese Bánovce nad Bebravou 13. júla 2016. Foto: TASR/KR HaZZ Trenčín

Pre veternú smršť padlo alebo sa nalomilo asi 100 až 150 stromov na území mesta, v mestskom parku ich je 30.

Bánovce nad Bebravou 15. júla (TASR) - Mestský park v centre Bánoviec nad Bebravou uzatvorili pre verejnosť až do odvolania. Dôvodom podľa samosprávy bola tohtotýždňová kalamita, keď v ňom veterná smršť s búrkou poškodila niekoľko desiatok stromov. Škody vznikli aj v ďalších častiach mesta. TASR to potvrdil primátor Marián Chovanec.

"Prosíme všetkých občanov o pochopenie a toleranciu pri odstraňovaní následkov, nakoľko z dôvodu ničivej kalamity je veľa polámaných a poškodených stromov. Určite bude obnovená ich výsadba a park, na ktorého revitalizáciu je už pripravený projekt, bude v novom šate,"
uviedol Chovanec.

Následky veternej smršte, ktorá sa prehnala mestom večer a v noci v dňoch 12. a 13. júla, odstraňujú v Bánovciach nad Bebravou aj dnes. "Pre smršť padlo alebo sa nalomilo asi 100 až 150 stromov na území mesta, v mestskom parku ich je 30. Búrka poškodila aj okno kostola na Námestí Ľ. Štúra, mali sme poškodený rozhlas, poškodené je elektrické vedenie na Trenčianskej ulici, zábranné siete na novovybudovanom umelom ihrisku, okná na Materskej škole Hollého, kde smrek padol do miestnosti, viaceré siete popadali aj na strechy mestských budov," vymenoval následky smršte Chovanec.

Ako dodal, mesto ešte škody nevyčíslilo, keďže sa najskôr zameriava na odstránenie havarijných stavov po búrke.