Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

Bánovská samospráva chce opravovať cesty prostredníctvom PPP projektu

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Zámer realizácie opráv a rekonštrukcií komunikácií na území mesta schválili bánovskí mestskí poslanci ešte na svojom rokovaní koncom mája.

Bánovce nad Bebravou 4. októbra (TASR)- Samospráva Bánoviec nad Bebravou pripravuje projekt rekonštrukcie a opráv viacerých miestnych komunikácií. Investíciu chce realizovať prostredníctvom PPP projektu.

Zámer realizácie opráv a rekonštrukcií komunikácií na území mesta schválili bánovskí mestskí poslanci ešte na svojom rokovaní koncom mája, pripomenul hovorca mesta Miroslav Schlesinger. "Schválená výška investície je v sume 1,1 milióna eur so splatnosťou na obdobie desiatich rokov," konkretizoval.

V prvej etape projektu chce mesto zabezpečiť rekonštrukciu ulíc A. Hlinku, Sládkovičova, Moyzesova, Hollého a K priehrade, na sídlisku Dubnička to budú ulice Mojmírova, Novomeského, A. Dubčeka, Husitská nová a Matice slovenskej. "Rekonštrukcia bude zahŕňať výmenu povrchu vozovky a priľahlých chodníkov," spresnil hovorca mesta.

Samospráva v súčasnosti pripravuje verejné obstarávanie na zhotoviteľa diela, pričom ho plánuje vyhlásiť ešte v prvej polovici tohto mesiaca. "Mesto predpokladá, že po úspešnom vybavení všetkých zákonných povinností začne s realizáciou prác na jar 2018," dodal Schlesinger.