Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Bojnice pre návštevníkov pripravilii Veľkonočné prechádzky zámkom

Špeciálne prehliadky komnatami zámku v Bojniciach ozvláštnené jarnou výzdobou môžu od 17. apríla 2014 absolvovať návštevníci v rámci podujatia Veľkonočné prechádzky zámkom. Foto: TASR

Učiť sa budú aj rôzne techniky zdobenia veľkonočných vajíčok.

Bojnice 17. apríla (TASR) - Špeciálne prehliadky komnatami zámku v Bojniciach ozvláštnené jarnou výzdobou môžu oddnes absolvovať návštevníci v rámci podujatia Veľkonočné prechádzky zámkom. Jedna z týchto najmladších akcií Slovenského národného múzea (SNM)-Múzea Bojnice potrvá do Veľkonočného pondelka 21. apríla.

"Návštevníkov Bojnického zámku určite milo prekvapia jarné a veľkonočné dekorácie, ako aj zbierkové predmety súvisiace s týmito sviatkami. Počas Veľkej Noci, od Veľkého piatku, budú mať možnosť pozrieť si priamo v expozícii rôzne techniky zdobenia veľkonočných vajíčok, ktoré predvedie krasličiarka Mária Borková z Novák," priblížila pre TASR Dáša Michalcová, vedúca oddelenia marketingu a tvorby animovaných programov SNM-Múzea Bojnice.

Zámok je dnes otvorený do 15.00 h, na Veľký piatok od 10.00 h do 15.00 h, na Bielu sobotu, Veľkonočnú nedeľu a Veľkonočný pondelok od 10.00 h do 16.00 h.