Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

J. Božik sa bude opätovne uchádzať o post primátora Partizánskeho

Potvrdil to dnes pre TASR s tým, že o dôveru občanov sa bude uchádzať ako nezávislý, občiansky kandidát.

Partizánske 10. júla (TASR) - Súčasný primátor Partizánskeho Jozef Božik (nezávislý) plánuje opäť kandidovať na primátorský post v novembrových komunálnych voľbách. Potvrdil to dnes pre TASR s tým, že o dôveru občanov sa bude uchádzať ako nezávislý, občiansky kandidát.

"Mojím cieľom je byť úspešný vo voľbách najmä preto, že chcem pokračovať v rozbehnutých aktivitách. Pre mňa je kľúčové predovšetkým to, aby samospráva bola otvorená, komunikatívna, transparentná, participatívna, demokratická," uviedol Božik.

Ako pokračoval, v tomto kontexte sa samospráve Partizánskeho podarilo za uplynulé štyri roky naštartovať a vytvoriť optimálny model na to, aby sa podobným spôsobom mesto Partizánske rozvíjalo aj do budúcna. "Nastavili sme veľmi slušnú úroveň komunikácie s občanmi, či už prostredníctvom osobných stretnutí alebo na facebooku," povedal.

Božik zároveň skonštatoval, že je dôležité pripomenúť kľúčové akcie vývoja mesta za ostatné volebné obdobie. "Za najdôležitejšie považujem to, že spoločným úsilím aj s poslaneckým zborom, občanmi mesta a zamestnancami nemocnice sa nám podarilo zachrániť a stabilizovať Nemocnicu s poliklinikou v Partizánskom," zdôraznil. Ďalšou dôležitou aktivitou s mimoriadnou občianskou podporou je podľa jeho slov neutíchajúci boj za práva slušných ľudí. Za mimoriadne pozitívum označil to, že počas tohto volebného obdobia sa samospráve podarilo opraviť viac ako dve desiatky chodníkov a vybudovať nové chodníky, zrealizovať deväť veľkoplošných opráv ciest v rôznych častiach mesta.

"Vybudovali sme nový kultúrny dom vo Veľkých Bieliciach, opravujeme kultúrny dom na námestí, začali sme postupné výmeny okien, modernizácie a rekonštrukcie základných a materských škôl. Investovali sme do detských ihrísk, športovej haly, zimného štadiónu, futbalového štadiónu Karola Jokla, rekonštrukcie pošty v Šimonovanoch, ideme budovať na štátnej ceste I/64 štyri prechody pre chodcov, zachránili sme kino, vytvorili sme podmienky pre súkromných investorov, bola dokončená centrálna mestská zóna, pribudlo viac ako 300 parkovacích miest, 100 bolo zrekonštruovaných, zrevitalizovali sme oba parky, súkromný investor buduje novú autobusovú stanicu, modernizovali sme časť verejného osvetlenia, vyčistili sme tisíc kanalizačných vpustí a v Návojovciach vybudovali polder," vymenoval.

Ako ďalej pripomenul, v tomto období vznikla v Partizánskom Bezpečnostná rada mesta, Mládežnícky parlament, Rada starších, Rada mimovládnych organizácií či Žiacky parlament a v meste pôsobí Informačné centrum mladých, viac ako 20 spoločenských organizácií a 20 športových klubov, ktoré samospráva podporuje.

Petíciu, prostredníctvom ktorej bude zbierať podpisy občanov na podporu svojej kandidatúry, si v súčasnosti Božik pripravuje a plánuje ju spustiť v najbližších týždňoch, prípadne ku koncu prázdnin.

V komunálnych voľbách v roku 2010 podporilo Božika 39,08 % voličov. Kandidoval vtedy za koalíciu ĽS-HZDS, S.O.S. a SOĽ. Ďalší kandidáti na post primátora Partizánskeho známi zatiaľ nie sú.

Komunálne voľby budú 15. novembra 2014. Hlasovanie o starostoch, primátoroch a obecných poslancoch sa koná v posledných 14 dňoch ich volebného obdobia. Vyhlasuje ich predseda Národnej rady SR najneskôr 90 dní pred ich konaním.