Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Do rekonštrukcie škôl investuje Prievidza viac ako 1,3 milióna eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Marko Erd

Medzi najvýznamnejšie patrí komplexná rekonštrukcia celého objektu Materskej školy na Ceste V. Clementisa v hodnote viac ako 790.000 eur a zateplenie Materskej školy na Ulici J. Matušku.

Prievidza 10. augusta (TASR) - Aj tohtoročné letné prázdniny využila samospráva Prievidze na rekonštrukcie v školách a školských zariadeniach v jej zriaďovateľskej pôsobnosti. Vynaložené finančné prostriedky na tento účel predstavujú sumu vyššiu ako 1,3 milióna eur, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

"V základných a materských školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta počas mesiacov júl a august zabezpečujeme viaceré investície. Medzi najvýznamnejšie patrí komplexná rekonštrukcia celého objektu Materskej školy na Ceste V. Clementisa v hodnote viac ako 790.000 eur a zateplenie Materskej školy na Ulici J. Matušku vo výške 260.000 eur," uviedol Ďureje.

Najväčšia časť vynaložených financií do základných a materských škôl pochádza z rozpočtu mesta, časť finančných prostriedkov je zo štátneho rozpočtu a menšia suma aj z vlastných zdrojov škôl.

"Na viacerých objektoch našich škôl a škôlok sa s pribúdajúcim vekom objavujú dôsledky investičného dlhu, ktorý vznikol v uplynulých desaťročiach. Snažíme sa preto každý rok vyčleniť finančné prostriedky z rozpočtu mesta na obnovu týchto budov, ktoré využívajú naši najmenší," ozrejmila primátorka Katarína Macháčková. Sú to veľakrát drobné zmeny ako výmena podlahových krytín či svietidiel, no určite sú podľa nej potrebné a dôležité.