Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčiansky región hľadá dodávateľa rekonštrukcie cesty

Partizánske Foto: TASR

Ide o cestu II. triedy medzi Partizánskym a Hradišťom. Náklady na investíciu odhadol samosprávny kraj na 4.358.771,46 eura bez DPH.

Partizánske 21. marca (TASR) - Na viac ako 4,3 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) odhadol Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) investíciu do rekonštrukcie cesty druhej triedy medzi Partizánskym a Hradišťom v tom istom okrese. Dodávateľa prác už hľadá cez verejnú súťaž.

Rekonštrukcia cesty II/579, ako vyplýva z oznámenia, ktoré uverejnil TSK vo vestníku verejného obstarávania, rieši tri stavebné objekty, a to samotnú opravu vozovky, rozšírenie jeho odvodnenia, osvetlenie a silnoprúdové rozvody, tiež rekonštrukciu križovatky v Skačanoch a oporného múru v Hradišti. Projekt počíta aj s výmenou a doplnením bezpečnostných prvkov, predovšetkým zvodidiel a odstránením stromov ohrozujúcich bezpečnosť dopravy. "Cesta nebola komplexne rekonštruovaná posledných 30 rokov, tak, samozrejme, že jej stav je priamo úmerný dĺžke tejto doby," skonštatoval pred časom primátor Partizánskeho Jozef Božik.

Náklady na realizáciu investície odhadol samosprávny kraj na 4.358.771,46 eura bez DPH. Rekonštrukciu chce financovať z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).

Rovnako z IROP chce TSK financovať aj prvú a druhú etapu rekonštrukcie cesty II/516 medzi Trenčianskou Teplou v okrese Trenčín a Dežericami v okrese Bánovce nad Bebravou, konkrétne úseku medzi Trenčianskou Teplou a Trenčianskymi Teplicami, ktorá je druhou časťou zákazky. Náklady tu odhadol na 4.159.822,13 eura bez DPH. Okrem samotnej opravy vozovky počíta projekt aj s riešením jej odvodnenia, dosypaním krajníc, čistením rigolov, osadením cestných stĺpikov, obnovou dopravného značenia.

Svoje ponuky môžu záujemcovia predložiť do 4. apríla, kritériom pre výber víťaza verejného obstarávania je najnižšia cena. Rekonštrukciu oboch ciest chce TSK zabezpečiť ešte tento rok.