Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Febiofest prinesie do Prievidze aj dokument o arcibiskupovi Bezákovi

Na snímke odvolaný trnavský arcibiskup Róbert Bezák Foto: Martin Baumann

V dňoch 8. až 11. apríla predstavia v prievidzskom Dome kultúry štyri zo 100 filmov, ktoré môžu diváci v rámci tohtoročnej prehliadky Medzinárodného filmového festival Febiofest vidieť.

Prievidza 24. marca (TASR) - Medzinárodný filmový festival Febiofest sa opäť po roku presunie aj do Prievidze.

V miestnom Dome kultúry sa v dňoch 8. až 11. apríla predstavia štyri zo 100 filmov, ktoré môžu diváci v rámci tohtoročnej prehliadky vidieť.

Bonusom bude krátka snímka Vandy Mesiarikovej Medzi vrstvami. TASR informovala riaditeľka Kultúrneho a spoločenského strediska (KaSS) v Prievidzi Petra Štefániková.

Medzi vybranými filmami, ktoré prídu do Prievidze, sa nachádzajú aktuálne novinky.

"Festival sa začne filmom Pavla Barabáša Stopy na hrebeni, ktorý v utorok 8. apríla prinesie príbeh priateľstva dvoch kamarátov v prostredí Západných, Vysokých a Belianskych Tatier. V stredu 9. apríla je na programe česko-poľský film Hořící keř, ktorého príbeh sa začína Palachovým sebaupálením v januári 1969 a súvisiacimi udalosťami. Vo štvrtok 10. apríla začíname s krátkym filmom Vandy Mesiarikovej Medzi vrstvami. Jej režisérsky debut spája dokopy ľudí, ktorí majú spoločné to, že pochádzajú z Prievidze a väčšinou v tomto meste už nežijú. Program bude pokračovať príbehom o štátnom úradníkovi pod názvom Dvojník. Záver prievidzskej časti festivalu (11.4.) vygraduje novým dokumentárnym filmom Arcibiskup Bezák zbohom..., ktorý divákom približuje pozoruhodnú osobnosť, Mons. Bezáka," priblížila program Štefániková.

Prievidzskú časť festivalu pripravuje Filmový klub '93 a KaSS, vstupné na festival je preto rovnaké ako na projekcie filmového klubu.