Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trenčiansky kraj

Handlovská spoločnosť Hater bude mať od septembra nového konateľa

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nového konateľa pre mestskú spoločnosť hľadala samospráva po tom, čo sa dovtedajší zástupca vzdal ku koncu júna tohto roka svojej funkcie.

Handlová 20. augusta (TASR) - Handlovská mestská obchodná spoločnosť Hater - Handlová, ktorá sa okrem iného zaoberá i zberom a nakladaním s odpadmi, bude mať od septembra nového konateľa. Na základe výberového konania sa ním stal niekdajší pracovník mestskej firmy Vladimír Borák.

Na výberovom konaní sa zúčastnili štyria uchádzači. Na víťazovi sa jednohlasne zhodla komisia. Borák už v minulosti v Hateri pôsobil, stál pri začiatkoch separácie odpadu v Handlovej. "Začal som cítiť, že by som mal vrátiť Handlovej to, čo mi dala pred nejakým obdobím. Vzhľadom na to, že Handlovú som nikdy neopustil a denne ňou prechádzal, všímal som si veci, ktoré sa nemenia, alebo menia menej a mohli by vyzerať inak," zdôvodnil svoje rozhodnutie zapojiť sa do výberového konania Borák.

Nový konateľ si podľa svojich slov plánuje v prvom rade spraviť analýzu spoločnosti, jednotlivých sekcií, ktorými sa zaoberá. "Vzhľadom na to, že leto pomaly končí, asi sa nebudem venovať tak mestskej zeleni a kvetom, ale skôr sa zamieram na zimnú údržbu, a potom budem ďalej pokračovať," doplnil.

Nového konateľa pre mestskú spoločnosť hľadala samospráva po tom, čo sa dovtedajší zástupca vzdal ku koncu júna tohto roka svojej funkcie. Blažej Litva vo funkcii konateľa pôsobil od konca augusta 1999. Spoločnosť dočasne viedla na základe poverenia mestského zastupiteľstva primátorka Silvia Grúberová. Jej odvolanie z funkcie konateľky schválili na svojom augustovom rokovaní mestskí poslanci, zároveň jej odporučili do tejto funkcie vymenovať Boráka.