Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Jozef Trstenský bude opäť kandidovať na primátora

Úradujúci primátor Nového Mesta nad Váhom Jozef Trstenský dnes ohlásil kandidatúru na post primátora mesta v novembrových komunálnych voľbách.

Nové Mesto nad Váhom 5. septembra (TASR) – Úradujúci primátor Nového Mesta nad Váhom Jozef Trstenský dnes ohlásil kandidatúru na post primátora mesta v novembrových komunálnych voľbách. O post prvého muža mesta sa bude uchádzať na kandidačnej listine strany Smer–SD, o prípadnej podpore ďalších strán bude rokovať.

„Chceme pokračovať v práci, ktorú sme začali už v roku 1996. Podarilo sa nám urobiť veľa v oblasti školstva, sociálnych vecí, kultúry, cestnej infraštruktúry. Mesto sa rozvíja, chceme pokračovať v rozvoji, mám dostatok skúseností a sme pripravení finančne aj po projektovej stránke na ďalšie skvalitňovanie života občanov Nového Mesta nad Váhom,“ skonštatoval Trstenský, ktorý je primátorom Nového Mesta nad Váhom už 18 rokov.

Ako dodal, v nasledujúcom štvorročnom volebnom období chce v prípade zvolenia reagovať na potreby občanov, chcú vytvoriť podmienky na voľnočasové aktivity. „Chceme nadviazať na odvážny program Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v budovaní cyklotrás aj priamo v Novom Meste nad Váhom. V meste rezonuje otázka výstavby kúpaliska, rozhodnutie chcem nechať na obyvateľov. Pre občanov bude zásadná aj otázka presťahovanie technických služieb z priestorov centrálne zóny do okrajovej časti. Venovať sa budeme bytovej výstavbe, podpore zamestnanosti, v januári otvoríme zariadenie pre seniorov,“ doplnil Trstenský s tým, že náklady na kampaň nepresiahnu 10.000 eur a hradiť si ju bude z vlastných prostriedkov.

Kandidatúru Trstenského privítal aj krajský šéf strany Smer-SD a predseda TSK Jaroslav Baška. Spolupráca strany s Trstenským trvá podľa neho už dlhšie, Smer-SD ho ako nezávislého kandidáta podporil už pred štyrmi rokmi. „V prípade pána Trstenského podporujeme predovšetkým skúsenosti. Je to ostrieľaný 'harcovník', skúsený človek zo samosprávy, je aj predseda regionálneho Združenia miest a obcí stredného Považia, ktoré je najväčším na Slovensku. Jozef Trstenský je tiež podpredseda TSK a minimálne najbližšie štyri roky potrebujeme intenzívnu spoluprácu medzi samosprávnym krajom a mestami v kraji kvôli čerpaniu eurofondov,“ uviedol Baška.