Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Komisia športu v Prievidzi obnoví Memoriál Alexandra Schuta

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Henrich Mišovič

Memoriál by sa mal uskutočniť tak ako doposiaľ, v termíne od konca apríla do polovice mája.

Prievidza 5. januára (TASR) - Memoriál Alexandra Schuta v basketbale neregistrovaných hráčov sa po ročnej odmlke vráti na mapu športových podujatí Prievidze. Komisia športu, mládeže a voľnočasových aktivít pri Mestskom zastupiteľstve (MsZ) v Prievidzi sa podujala ďalším ročníkom nadviazať na jeho tradíciu, informoval TASR predseda komisie Branislav Bucák.

Memoriál Alexandra Schuta predvlani oslávil svoje 20. narodeniny. Na turnaji v prievidzskej športovej hale vtedy štartovalo v piatich základných a jednej finálovej skupine celkovo 236 hráčov, vrátane niekdajšieho prievidzského rozohrávača Olega Meleščenka, kanoniera Jaroslava Štefánika či exkapitána Prievidze Petra Kotiana a Handlovej Marcela Madaja. V nasledujúcom roku však hlavný organizátor Olympijský klub Prievidza jeho 21. ročník nepripravil. "Bolo to podujatie, ktoré rokmi existencie nabralo na prestíži a kvalite, sprevádzala ho výborná atmosféra i divácka kulisa. Mnoho ľudí sa pýtalo, prečo turnaj skončil a či bude ďalší ročník. Mnohé družstvá sa naň špeciálne pripravovali, trénovali v telocvičniach, či si dali pre memoriál urobiť vlastné dresy. Preto sme sa v komisii športu, mládeže a voľnočasových aktivít rozhodli, že sa podujmeme turnaj opäť zorganizovať a jeho tradíciu obnovíme," uviedol Bucák.

Nový organizátor turnaja sa bude spoliehať na skúsenosti Jozefa Dadíka, ktorý stál pri všetkých jeho doterajších ročníkoch. "Vôbec prvý ročník turnaja neregistrovaných hráčov sa odohral ešte v roku 1990. Práve v tomto roku sa prihlásilo na turnaj rekordných 48 družstiev a hralo sa vyraďovacím spôsobom. Prvé štyri ročníky turnaja neregistrovaných hráčov sme organizovali spoločne s Alexandrom Schutom. Po jeho smrti sa turnaj stal Memoriálom Alexandra Schuta a hrá sa na počesť tohto skvelého športového funkcionára a novinára," dodal Dadík.

Memoriál by sa mal podľa Bucáka uskutočniť tak ako doposiaľ, v termíne od konca apríla do polovice mája.