Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Na zámok v Bojniciach zavítajú mŕtve nevesty

Bojnický zámok Foto: TASR/Pavol Remiáš

Medzinárodný festival duchov a strašidiel s podtitulom Mŕtve nevesty sa uskutoční v termínoch od 30. apríla do 2. mája, od 7. do 10. mája a od 15. do 17. mája.

Bojnice 13. apríla (TASR) - Bojnický zámok ovládnu vydajachtivé a z dávnych čias prichádzajúce mŕtve nevesty. Niekdajšie hradné panie sa na ňom stretnú počas 22. ročníka Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel, ktorý sa začína 30. apríla.

"Bojnický zámok je preslávený krásnymi a veľkolepými svadbami. Neexistuje snáď romantická duša, ktorá by netúžila po svadbe v jeho čarovných komnatách. Výnimkou nie sú ani jeho bývalé panie - Katarína Nofriová, Natália Erdödyová, Blanka Sforzová, Helena Leustachová, Beatrix Aragónska či dokonca kráľovná Mária z Anjou. Všetky chcú i nechcú počas festivalu duchov a strašidiel po druhý raz povedať manželské "áno" svojim vyvoleným," uviedla kultúrno-propagačná manažérka Slovenského národného múzea (SNM) - Múzea Bojnice Petra Gordíková.

Priblížila, že na už 22. ročníku podujatia sa návštevníci zámku dozvedia, či dostanú Katarína a Bardo Nofriovci druhú šancu a vyvarujú sa chybám z minulosti, čo odpovie Natália Erdödyová na žiadosť o ruku od vášnivého hráča Františka Pálfiho, či nájde Blanka Sforzová šťastie po boku Jána Korvína, alebo sa opäť vydá za Maximiliána Habsburského, taktiež či spečatia Helena a Juraj Leustachovci svoje manželstvo či zvalia kráľovná Beatrix a kráľ Matej pomyselný múr, ktorý medzi nimi postavila nenaplnená túžba po potomkovi a nakoniec či sa kráľovná z Anjou pomstí svojmu manželovi a vydá sa za neho ešte raz. "Festivalový príbeh bude nielen plný hudby a bujarej zábavy, ale aj divokých vášní, strastiplných spomienok, roztúžených citov a dramatických emócií. Veď neviest je hneď niekoľko a každá chce vyrozprávať svoj príbeh," dodala.