Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Podozrivá z vraždy Mária K. je v cele predbežného zadržania

Cela pre odsúdených Foto: TASR/Henrich Mišovič

V súčasnosti Krajská prokuratúra v Trenčíne podľa Sipavého vykonáva predbežné vyšetrovanie v zmysle zákona o európskom zatýkacom rozkaze.

Trenčín 9. apríla (TASR) – Slovenka Mária K., ktorá je podozrivá z vraždy svojho expriateľa - britského milionára, je momentálne v cele predbežného zadržania v Trenčíne. TASR dnes informoval hovorca Krajskej prokuratúry v Trenčíne Marián Sipavý.

„Mária K. bola zadržaná 8. apríla na Krajskom riaditeľstve Policajného zboru Trenčín na základe európskeho zatýkacieho rozkazu, ktorý vydal justičný orgán Španielskeho kráľovstva,“ priblížil Sipavý s tým, že Mária K. nebola na Slovensku obvinená. K jej prípadnému vydaniu do Španielska sa nevyjadril.

V súčasnosti Krajská prokuratúra v Trenčíne podľa Sipavého vykonáva predbežné vyšetrovanie v zmysle zákona o európskom zatýkacom rozkaze a skúma, či sú splnené podmienky na vykonanie európskeho zatýkacieho rozkazu. Mária K. je podozrivá z vraždy britského podnikateľa, ktorého počas víkendu zabili v jeho vile v Španielsku.

Krajský súd bude vo štvrtok rozhodovať o väzbe

Prokurátorka Krajskej prokuratúry Trenčín dnes podala návrh na vzatie Márie K., podozrivej z vraždy britského podnikateľa, do predbežnej väzby. O návrhu bude rozhodovať Krajský súd Trenčín, TASR informoval hovorca Krajskej prokuratúry v Trenčíne Marián Sipavý.

Mária K. je momentálne v cele predbežného zadržania v Trenčíne, je podozrivá z vraždy jej priateľa - britského milionára, ktorého počas víkendu zabili v jeho vile v Španielsku. Podľa hovorcu Krajského súdu v Trenčíne Romana Tarabusa KS bude o návrhu Krajskej prokuratúry rozhodovať vo štvrtok 10. apríla.

„Mária K. bola zadržaná 8. apríla na Krajskom riaditeľstve Policajného zboru Trenčín na základe európskeho zatýkacieho rozkazu, ktorý vydal justičný orgán Španielskeho kráľovstva,“ priblížil Sipavý s tým, že Mária K. nebola na Slovensku obvinená.