Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Mladý baník pri práci v bani utrpel vážne poranenie nohy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zamestnancovi spoločnosti Hornonitrianske bane Prievidza zachytilo pri práci pravú nohu a vtiahlo ju pod lištu zberného dopravníka.

Bojnice 24. júna (TASR) - K závažnému pracovnému úrazu došlo v sobotu 21. júna v popoludňajšej zmene o 19.35 h na komplexne mechanizovanom stenovom porube, ktorý zabezpečuje ťažbu hnedého uhlia v ťažobnom úseku Cigeľ spoločnosti Hornonitrianske bane Prievidza (HBP). Ako dnes TASR informovala hovorkyňa HBP Adriana Siváková, 22-ročnému baníkovi zachytilo pri práci pravú nohu a vtiahlo ju pod lištu zberného dopravníka.

"Zamestnanec utrpel poranenie chodidla, členku a predkolenia. Okamžite mu bola poskytnutá prvá pomoc a náležitá lekárska starostlivosť. V súčasnosti je v zdravotníckej starostlivosti nemocnice v Bojniciach," uviedla ďalej Siváková.

Námestník Liečebno preventívnej starostlivosti Nemocnice s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach Jozef Kubík pre TASR uviedol, že muž mal devastačné poranenie pravej dolnej končatiny. "Musel sa podrobiť okamžitému operačnému zákroku. Po operácii bol krátkodobo aj na ARO, keďže mal i šokový stav, tiež musel byť krátkodobo ventilovaný a v umelom spánku," spresnil.

Ako doplnil, dnes mladého muža preložili na traumatologické oddelenie, je pri vedomí, komunikuje a nevyžaduje intenzívnu starostlivosť.

"Príčiny a okolnosti vzniku pracovného úrazu vyšetruje komisia štátnej banskej správy - Obvodného banského úradu v Prievidzi," dodala Siváková.