Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trenčiansky kraj

V Myjave začali s rekonštrukciou domu smútku, bude stáť 350.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jana Vodnáková

Po prípravných a búracích prácach bude na myjavskom dome smútku kompletne vymenená strecha, zabudovaná nová vzduchotechnika, kúrenie, elektrické rozvody, pribudne nové chladenie.

Myjava 28. septembra (TASR) – Mesto Myjava začalo s rekonštrukciou domu smútku na Brezovskej ulici a z toho dôvodu budú pohrebné obrady zabezpečované len v dome smútku v mestskej časti Turá Lúka. TASR informoval hovorca mesta Marek Hrin.

Náklady na rekonštrukčné práce sú vyčíslené na 350.000 eur. "Projekt opravy domu smútku bude mesto realizovať vo vlastnej réžii, pretože investorom zabezpečujúcim rekonštrukciu objektu bude Správa majetku mesta Myjava," uviedol hovorca mesta.

Po prípravných a búracích prácach, ktoré sa už začali, bude na myjavskom dome smútku kompletne vymenená strecha, zabudovaná nová vzduchotechnika, kúrenie, elektrické rozvody, pribudne nové chladenie. "V objekte dôjde k čiastočnej dispozičnej zmene v dôsledku rekonštrukcie sociálnych zariadení a vybudovania zázemia pre kanceláriu a zamestnancov Pohrebných služieb Myjava. Budú vymenené okná, dvere, opravená fasáda a vynovené spevnené plochy okolo domu smútku. Obnovou prejde aj interiér obradnej sály a rozlúčkovej miestnosti," doplnil Hrin.

Kancelária Pohrebných služieb Myjava bude fungovať v štandardnom režime, kontakty zostávajú nezmenené. "Ak všetko pôjde podľa plánu, vynovený dom smútku bude verejnosti k dispozícii opäť od začiatku decembra," spresnil hovorca.