Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Dráma na stanici v Novákoch: Prepadol dôchodcu, vyhrážal sa mu nožom

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Nováčanovi sa peniaze dôchodcovi podľa jeho ďalších slov nepodarilo vziať, nakoľko mal byť vyrušený okoloidúcim mužom.

Nováky 12. júla (TASR) - Obvineniu zo zločinu lúpeže a prečinu krádeže čelí 36-ročný muž z Novák. Ten mal ešte 7. júla dopoludnia na autobusovej stanici v Novákoch okradnúť 71-ročného muža, ktorému sa mal aj vyhrážať zabitím, informoval dnes TASR trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

"Obvinený mal pristúpiť k 71-ročnému mužovi a bez použitia násilia mu z ľavého náprsného vrecka odcudziť 450 eur. Následne sa mal násilím pokúsiť poškodenému mužovi vziať ďalších 50 eur, ktoré mal muž držať v ruke, pričom ho mal ohrozovať nožom a slovne sa mu vyhrážať, že ak mu nedá peniaze, tak ho zabije," uviedol Kudlička.

Nováčanovi sa peniaze dôchodcovi podľa jeho ďalších slov nepodarilo vziať, nakoľko mal byť vyrušený okoloidúcim mužom. "Poškodený muž počas incidentu utrpel drobné zranenia, ktoré si nevyžiadali lekárske ošetrenie. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Vyšetrovateľ z Prievidze spracoval podnet na jeho vzatie do väzby," dodal.