Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

Obvinili 41-ročného Považskobystričana, policajtov ohrozoval nožíkom

Ilustračné foto Foto: TASR

Po výsluchu verbálne napádal policajtov a ohrozoval ich vreckovým nožíkom.

Považská Bystrica 16. februára (TASR) – Považskobystrickí policajti obvinili 41-ročného muža z Považskej Bystrice z prečinu nebezpečného vyhrážania sa smrťou 61-ročnému mužovi. Po výsluchu verbálne napádal policajtov a ohrozoval ich vreckovým nožíkom.

Ako dnes TASR informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, obvinený koncom januára prenasledoval a vyhrážal sa zabitím 61-ročnému mužovi, ktorý zavolal policajnú hliadku. Pred jej príchodom však obvinený ušiel. „Počas podávania trestného oznámenia poškodeného na polícii mu obvinený zavolal na mobil a vyhrážal sa mu zabitím, zastrelením alebo podrezaním,“ priblížila Antalová s tým, že polícia muža následne vypátrala.

Ako dodala, po ukončení výsluchu začal verbálne a následne aj fyzicky napádať policajtov. Začal kričať, že do basy nepôjde a následne ich ohrozoval vreckovým nožíkom. „Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície muža obvinil aj z prečinu útoku na verejného činiteľa. Trikrát súdne trestaný muž bol podmienečne prepustený z väzenia. Za tento skutok mu v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,“ uzavrela Antalová.