Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

V Partizánskom uzavrela dohodu stredopravá koalícia, podporí J. Božika

Jozef Božík Foto: TASR/Radovan Stoklasa

O post primátora mesta Partizánske sa chcú uchádzať traja kandidáti.

Partizánske 22. septembra (TASR) - O kreslá poslancov v Mestskom zastupiteľstve (MsZ) v Partizánskom sa budú uchádzať aj kandidáti s podporou širokej stredopravej koalície. Koalícia, ktorá podporí 22 kandidátov na poslancov, je zložená zo ôsmich strán - SDKÚ-DS, KDH, SaS, Most-Híd, Sieť, OĽANO, OKS a NOVA. Informoval o tom dnes predseda Miestneho zväzu SDKÚ-DS Partizánske Tomáš Merašický.

"Spojili sme sa, aby sme mohli v celom meste, vo všetkých volebných obvodoch podporiť všetkých slušných a serióznych kandidátov. Aby sa ďalej tieto sily a hlasy ľudí neštiepili, aby mali šancu dostať sa do mestského zastupiteľstva tí najkvalitnejší ľudia, ktorí budú pracovať pre mesto najlepšie, ako vedia," uviedol dnes pre TASR Merašický.

Pokračoval, že je to zmes kandidátov. Jednak poslancov mestského zastupiteľstva, ktorí už v meste jedno volebné obdobie pôsobili, a potom aj veľa mladých ľudí. "Je to taká vyvážená zmes kandidátov," zdôraznil.

Široká stredopravá koalícia ôsmich strán dnes zároveň vyjadrila podporu nezávislému kandidátovi na post primátora Partizánskeho Jozefovi Božikovi, ktorému podľa jeho slov vyjadril podporu aj Smer-SD. "Kandidujem ako nezávislý, nakoľko sa mi podarilo v krátkej dobe zozbierať potrebné množstvo podpisov a budem veľmi rád, ak sa táto podpora tak osemčlennej pravicovej koalície, ako aj podpora vládneho Smeru pretaví do konkrétneho výsledku v komunálnych voľbách a zároveň, ak sa nám to podarí pretaviť do ďalšieho rozvoja mesta, minimálne tak úspešného, ako bolo v tomto volebnom období," skonštatoval.

O post primátora mesta Partizánske sa chcú uchádzať traja kandidáti. "Okrem súčasného primátora Jozefa Božika má záujem o kreslo primátora nezávislý kandidát - manažér Branislav Michna. Strana demokratického Slovenska (SDS) nominovala Michala Valacha, vedúceho Ústavu sv. Cyrila a Metoda - Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety, Bratislava v Partizánskom," informoval TASR zapisovateľ mestskej volebnej komisie v Partizánskom Martin Hlbočan.

Doplnil, že o 25 poslaneckých kresiel v mestskom zastupiteľstve chce zabojovať celkom 94 kandidátov. Najviac ich je v spomínanej stredopravej koalícii - celkom 22, nasleduje strana Nový parlament (19), nezávislí (18), Smer-SD (17), Slovenská národná strana (5), Strana občianskej ľavice (4), po dvoch kandidátoch má koalícia Zmena zdola s Demokratickou únia Slovenska a Ľudová strana Naše Slovensko. Nová demokracia, Komunistická strana Slovenska, Strana demokratického Slovenska, Hnutie za demokraciu a Strana zelených nominovali po jednom kandidátovi.

Komunálne voľby budú 15. novembra.