Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Partizánske prispeje z rozpočtu školám na projekty, ktoré vyberú žiaci

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Financie z mesta budú môcť žiaci využiť na akýkoľvek svoj zámer, podľa primátora môže ísť o projekt skrášlenia nejakej časti školy.

Partizánske 19. februára (TASR)- Samospráva Partizánskeho spúšťa nový projekt Participatívna škola. Po Fonde tematického vzdelávania, prostredníctvom ktorého získali školy financie z mesta na exkurzie, ide o ďalšiu finančnú podporu z mesta na ich aktivity.

"Každá jedna základná a stredná škola na území mesta môže požiadať o 500 eur na jeden projekt, o ktorom rozhodnú žiaci alebo študenti," načrtol primátor Jozef Božik.

Nevylúčil, že sumu 500 eur do budúcna samospráva nenavýši, pokiaľ sa zistí, že študenti alebo žiaci budú mať spolu s pedagógmi o nový projekt záujem. "Chcel by som, aby každý rok bol z iniciatívy študentov na základe ich participácie realizovaný jeden projekt v hodnote minimálne 500 eur, v budúcnosti možno aj 1000 eur," doplnil.

Financie z mesta budú môcť žiaci využiť na akýkoľvek svoj zámer, podľa primátora môže ísť o projekt skrášlenia nejakej časti školy. "Projektov musí byť samozrejme viac, aspoň tri alebo štyri alebo minimálne dva. A študenti a žiaci rozhodnú hlasovaním, ktorý projekt sa bude realizovať," priblížil.

S Participatívnou školou začína partizánska samospráva v tomto kalendárnom roku. "Chceme, aby sa učili spoluzodpovednosti za nakladanie s verejnými prostriedkami, ktorých cieľom je skrášliť nejakú časť školy, exteriér alebo realizovať nejakú spoločenskú aktivitu," dodal Božik.