Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Policajti obvinili muža z Piešťan, mal okradnúť 90-ročného starčeka

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Obvinený vošiel do rodinného domu, kde býva dôchodca, cez odomknutú bránku. Uviedol, že predáva vankúše, na čo ho starček následne pustil do domu.

Nedožery-Brezany 29. decembra (TASR) - Policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu krádeže 48-ročného muža z Piešťan. Ten ešte v auguste okradol v Nedožeroch-Brezanoch (okres Prievidza) 90-ročného starčeka, informovala v piatok trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"Obvinený vošiel do rodinného domu, kde býva dôchodca, cez odomknutú bránku. Uviedol, že predáva vankúše, na čo ho starček následne pustil do domu. Muž si všimol, kde má dôchodca ukryté peniaze, využil jeho chvíľkovú nepozornosť a spod matraca na posteli v spálni mu odcudzil 1200 eur," opísala Antalová.

Za uvedený skutok, nakoľko sa obvinený krádeže dopustil na chránenej osobe, zákon ukladá trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Polícia v tejto súvislosti opakovane upozorňuje najmä starších a dôverčivých občanov, aby boli maximálne opatrní a nenaleteli podvodníkom, ktorí používajú rôzne zámienky, aby sa dostali k nim domov. "Tam stačí len chvíľková nepozornosť a môžu prísť o svoje celoživotné úspory. Rozhodne lepšie, ako využívať obdobné skrýše ako tú pod matracom, je svoje úspory nemať doma, ale napríklad v banke," dodala policajná hovorkyňa.