Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Trenčiansky kraj

Mimoriadna kontrola na diaľnici: Polícia zistila 28 priestupkov

Policajná snímka z dopravnej kontroly. Foto: FB Polícia SR - Trenčiansky kraj

Polícia vykonala 701 dychových skúšok, všetky sa skončili s negatívnym výsledkom.

Trenčín 26. apríla (TASR) - Takmer 30 dopravných priestupkov zistili počas štvrtkovej (25. 4.) štvorhodinovej mimoriadnej dopravnej bezpečnostnej akcie na diaľničnom odpočívadle Hrádok v okrese Nové Mesto nad Váhom. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

Polícia akciu pripravila v spolupráci s finančnou správou, Inšpektorátom práce Trenčín, Slovenskou lesnícko-drevárskou inšpekciou, regionálnou veterinárnou a potravinovou správou a Národnou diaľničnou spoločnosťou.

Akcia bola zameraná na kontrolu zákazu požívania alkoholu vodičmi, dodržiavanie ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy, používania bezpečnostných pásov a zádržných systémov, kontrolu diaľničných známok a iných predpisov. Kontrolovali aj prepravované drevo, tovar a zvieratá a dodržiavanie predpisov o organizácii pracovného času v doprave.

Polícia vykonala 701 dychových skúšok, všetky sa skončili s negatívnym výsledkom. Celkovo bolo zistených 28 priestupkov. Diaľničnú známku nemalo v poriadku 13 vodičov, na úseku organizácie pracovného času boli zistené štyri prípady porušenia zákona. Zlý technický stav vozidla bol zistený v 17 prípadoch. Polícia zadržala tri osvedčenia o evidencii vozidla.

Inšpektorát práce a finančná správa zistili päť porušení zákona. Slovenská lesnícko-drevárska inšpekcia prišla na dva prípady porušenia zákona.