Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Poľovnícka chata zhorela do tla, domáci nimródi hovoria o podpaľačstve

Požiarnik hasí požiar chaty poľovníckeho združenia Stráň v obci Domaniža v Považskobystrickom okrese, ktorá zhorela v sobotu 8. februára 2014 do tla. Tamojší poľovníci hovoria o podpaľačstve, hasiči príčinu požiaru vyšetrujú. Foto: TASR/Milan Podmaník

K požiaru došlo v obci Domaniža, hasiči príčinu požiaru vyšetrujú.

Domaniža 8. februára (TASR) – Chata poľovníckeho združenia Stráň v obci Domaniža v Považskobystrickom okrese zhorela dnes nadránom do tla. Tamojší poľovníci hovoria o podpaľačstve, hasiči príčinu požiaru vyšetrujú.

Podľa veliteľa zásahu Vlastimila Červenca z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Považskej Bystrici, hasičov k už tlejúcej chate privolali policajti dnes dopoludnia. „Po príchode už bola chata v terminácii, teda v poslednej fáze požiaru, tlie to, my už len zalievame lokálne ohniská, na mieste zasahujú traja hasiči,“ priblížil Červenec s tým, že požiar si nevyžiadal žiadnu obeť, jeho príčinu zisťujú experti.

Hospodár tamojšieho poľovníckeho združenia Miroslav Haviar je presvedčený, že chatu im niekto zapálil úmyselne. „Nechápem to, nemali sme žiadnych nepriateľov, chatu stavali naši členovia svojpomocne, bola tesne pred kolaudáciou. Nazmar vyšli stovky hodín brigádnickej práce našich členov, ktorí na stavbe chaty pracovali takmer rok. Škody sú obrovské, aj keď nerátam ľudskú prácu, vyšplhajú sa približne na 25.000 eur,“ posťažoval si Haviar.

Člen poľovníckeho združenia Stráň a exstarosta Domaniže Jozef Galko tvrdí, že podpaľač to mal presne načasované. „Dnes máme v obci poľovnícky ples, väčšina členov pracuje na jeho príprave, a tak páchateľ zrejme rátal s tým, že nikto z nás do lesa dnes nepôjde. Chatu sme chceli slávnostne otvoriť na Jozefa, keďže v združení máme viac Jozefov. Takto nám zostali len oči pre plač,“ neskrýval smútok Galko.