Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Považská Bystrica vyhlásila súťaž na dopravné značenie

Mesto Považská Bystrica a jeho mestské časti budú mať nové dopravné značenie takmer za 200-tisíc eur.

Považská Bystrica 21. februára (TASR) – Mesto Považská Bystrica a jeho mestské časti budú mať nové dopravné značenie takmer za 200.000 eur. Výzvu na predkladanie ponúk na údržbu zvislého a vodorovného dopravného značenia na miestnych komunikáciách zverejnil Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO).

Podľa prednostky mestského úradu v Považskej Bystrici Tatiany Kozárovej sú dôvodom verejného obstarávania na dopravné značenie končiace zmluvy s predchádzajúcim dodávateľom, ktoré podpísali ešte za bývalého vedenia mesta. „Vyhlásili sme nové verejné obstarávanie tak, aby sa začalo robiť vodorovné a zvislé značenie na jar, keď to dovolia teploty,“ priblížila Kozárová.

Vodorovné dopravné značenie v meste sa podľa nej obnovuje každý rok nielen pre opotrebovanie, ale aj pre zmeny v organizácii dopravy. Investovanie takmer 200.000 eur nie je časovo ohraničené. „Ak je toho dopravného značenia menej, prostriedky vydržia dlhšie. Je to nastavené do vyčerpania finančných prostriedkov. Keď budeme vidieť, že sa nám míňajú, urobí sa nové verejné obstarávanie,“ spresnila prednostka.

Predmetom verejného obstarávania sú práce na inštalácii zvislých dopravných značiek, nosičov a spojovacieho materiálu, dopravných zariadení vrátane dopravy a zhotovenie vodorovného dopravného značenia miestnych komunikácií a ich súčastí. Lehota na predkladanie ponúk je do 11. marca a predpokladaná hodnota diela je 195.590,71 eura bez DPH.