Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Prechádzka Trenčínom predstaví miesta spojené s rehoľnými rádmi

Ilustračná snímka. Mesto Trenčín. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Účastníci sobotňajšej prechádzky sa podľa nej dozvedia, čo bolo na mieste súčasného parkoviska na Námestí sv. Anny, odkiaľ pochádza baránok v trenčianskom erbe, či kto podporoval vzdelávanie dievčat.

Trenčín 5. októbra (TASR) – Cyklus prechádzok Trenčínom so sprievodcom bude pokračovať už počas najbližšej soboty (7.10.), jeho témou budú miesta spojené s rehoľnými rádmi.

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, rehoľné rády v minulosti výrazne ovplyvňovali a pozitívne vplývali na rozvoj života v meste. "Rehoľníci sa venovali výchove detí aj dospelých, zakladali školy, podporovali rozvoj kultúry, pôsobili v zdravotníctve aj v sociálnych službách," uviedla Ságová.

Účastníci sobotňajšej prechádzky sa podľa nej dozvedia, čo bolo na mieste súčasného parkoviska na Námestí sv. Anny, odkiaľ pochádza baránok v trenčianskom erbe, kto podporoval vzdelávanie dievčat a mnoho ďalších zaujímavostí.

"Prechádzka mestom sa začne v sobotu o 16. hodine pri Kultúrno-informačnom centre na Mierovom námestí," doplnila trenčianska hovorkyňa.