Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Blší trh v centre Prievidze doplní výpredaj kníh z mestskej knižnice

Ilustračná snímka Foto: Dominika Zúborová

Na trhu sa môžu zúčastniť výlučne predajcovia so zberateľským a ručne vyrobeným sortimentom, second-hand oblečením, použitými knihami a ďalšími predmetmi v zachovalom stave.

Prievidza 5. októbra (TASR) - Drobnosti z povál rodinných domov, ručne vyrábanú bižutériu či oblečenie si budú môcť opäť zakúpiť Prievidžania i návštevníci mesta na jesennej edícii blšieho trhu. Podujatie, ktoré doplní i výpredaj knižných titulov z mestskej knižnice, zavíta na Námestie slobody v Prievidzi v sobotu 7. októbra od 9.00 do 13.00 h. Informovala TASR Nina Pekárová z Kultúrneho a spoločenského strediska (KaSS) v Prievidzi.

"Na trhu nebudú chýbať milé drobnosti, ktoré sa doteraz skrývali v pivniciach alebo na povalách ľudí. Návštevníci môžu objaviť krásne ručne vyrobené veci, bižutériu a získať aj rôzne zberateľské predmety, knihy či oblečenie pre deti i dospelých," priblížila Pekárová.

Predaja sa podľa nej môžu zúčastniť výlučne predajcovia so zberateľským a ručne vyrobeným sortimentom, second-hand oblečením, použitými knihami a ďalšími predmetmi v zachovalom stave. "Účasť na blšom trhu je pre nich bezplatná," doplnila.

Súčasťou Blšieho trhu bude opäť aj ďalší zo série výpredajov kníh, ktorý pripravila Mestská knižnica Mikuláša Mišíka v Prievidzi. "Návštevníci si budú môcť vybrať knihy rôznych žánrov a tematického zamerania, či už od slovenských, alebo zahraničných autorov. Zaujímavá je aj symbolická cena, ktorou prispejú na nákup nových kníh a obnovu knižničného fondu knižníc," dodala Pekárová.