Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Novú in-line dráhu v Prievidzi si ako prví vyskúšali malí hokejisti

Ako prví otestovali novú in-line dráhu na zimnom štadióne v Prievidzi malí hokejisti Prievidze. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Dráhu, vďaka ktorej bude zimný štadión využívaný aj počas letných mesiacov, dnes popoludní slávnostne odovzdala do užívania verejnosti i hokejistom primátorka mesta Katarína Macháčková.

Prievidza 24. júna (TASR) - Ako prví otestovali novú in-line dráhu na zimnom štadióne v Prievidzi malí hokejisti Prievidze. Dráhu, vďaka ktorej bude zimný štadión využívaný aj počas letných mesiacov, dnes popoludní slávnostne odovzdala do užívania verejnosti i hokejistom primátorka mesta Katarína Macháčková.

"Zimný štadión ako športovisko nebol počas letného obdobia využitý, a tak sme hľadali spôsob, ako ho využiť a ako zabezpečiť tréningové možnosti pre našich športovcov, hokejistov, korčuliarov. No nielen pre nich, lebo táto in-line dráha môže vlastne slúžiť ako viacúčelové športovisko," ozrejmila primátorka.

"Veľa ľudí si myslelo, že je to len taký rozmar nás hokejistov. Zo zimného štadióna sa takto vlastne stáva viacúčelové športovisko, taká veľká telocvičňa," povedal jeden z hlavných iniciátorov tohto projektu, mestský poslanec a tréner prievidzskej hokejovej mládeže Marcel Dobrovodský. Hokejový tréner verí, že ľudia budú dráhu dostatočne využívať. "Viem, že je veľký záujem verejnosti o samotný hokej na ľade a už len od známych počúvam, že sa o ňu naozaj zaujímajú. Myslím si, že to využijú už len z toho dôvodu, že v Prievidzi nie je veľa možností pre korčuľovanie na kolieskových korčuliach," dodal.

In-line dráhu za obstarávaciu cenu viac ako 25.000 eur bez DPH zakúpilo mesto prostredníctvom Technických služieb mesta Prievidza (TSMPD), prostriedky na ňu vyčlenilo z mestského rozpočtu. Podľa konateľa TSMPD Miroslava Prochásku zabezpečenie dráhy ťažké nebolo. "Ťažká bola len administratíva ohľadne verejného obstarávania, mali sme však šťastie pri výbere renomovaného dodávateľa, ktorý nám dodal certifikovanú a veľmi kvalitnú plochu," doplnil.

Rozmery dráhy kopírujú ľadovú plochu, ktorá má 30x60 metrov. Určená je mládeži, ktorá pôsobí v mestskom športovom hokejovom klube, ako i širokej verejnosti. Nainštalovaná bude do začiatku zimnej sezóny, ktorá sa pre hokej začína už v auguste. "Je určená nielen pre in-line, ale i pre hokejbal či florbal a ja verím, že verejnosť ju bude využívať," podotkol Procháska.

Tvrdosť pádov si na tomto novom povrchu vyskúšali ako prví malí hokejisti. Ako sa zhodli Dávid, Alex a Filip, plocha je lepšia ako tá ľadová a padajú na nej menej.