Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Trenčiansky kraj

V Prievidzi pribudnú fitnes ihriská, ide o novinku

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Exteriérové športoviská umiestni samospráva v troch lokalitách, a to na Gazdovskej ulici pri existujúcom centrálnom detskom ihrisku, na Šulekovej ulici pri zariadení pre seniorov a na Koncovej ulici.

Prievidza 15. júla (TASR) - Už onedlho pribudnú v Prievidzi exteriérové fitnes ihriská. Prvé z nich sa bude v lokalite Koncovej ulice pri Základnej škole na Ulici energetikov, kde sa už začalo s jeho výstavbou. Tento typ ihriska bude v metropole hornej Nitry novinkou. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

"Naším zámerom pre tento rok je vytvorenie nových outdoorových fitnes ihrísk, ktoré budú slúžiť pre voľnočasové aktivity ľudí, tréningové procesy športovcov a v prípade ihriska v blízkosti Koncovej ulice aj pre žiakov miestnej základnej školy," uviedla primátorka Katarína Macháčková.

Exteriérové športoviská umiestni samospráva postupne v troch lokalitách na území mesta, a to na Gazdovskej ulici pri existujúcom centrálnom detskom ihrisku, na Šulekovej ulici pri zariadení pre seniorov a na Koncovej ulici. S výstavbou ihriska na Gazdovskej ulici začne radnica v druhej polovici tohto mesiaca, na Šulekovej po nadobudnutí právoplatnosti rozhodnutia o využití územia.

Fitnes zariadenia budú určené pre všetky vekové kategórie, od mládeže až po seniorov. "Vonkajšie fitnes ihriská budú obsahovať tréningové prvky, ktoré sú známe predovšetkým aktívne športujúcim ľuďom. Ide o trojitý twister, twister a stepper, eliptický, veslovací či jazdecký trenažér, trenažér dolných končatín a chôdze, dvojité bradlá, lavička ľah – sed, trojitá hrazda, bicykel, posilňovací stroj na hrudník," priblížil Ďureje. Jednotlivé komponenty podľa jeho ďalších slov dodá na základe darovacej zmluvy súkromná spoločnosť.

Dopadové zóny ihrísk bude tvoriť plavený štrk. "Ich realizáciu a doplnenie mobiliáru ako lavičiek a odpadkových košov zabezpečí mestská spoločnosť Technické služby mesta Prievidza. Mesto za to zaplatí sumu 11.162,78 eura," dodal Ďureje.