Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidzská radnica chce rekonštrukciou zväčšiť priestory dvoch škôlok

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Obnovu chce samospráva financovať zo zdrojov Integrovaného regionálneho operačného programu a vlastných zdrojov.

Prievidza 30. marca (TASR) - Samospráva Prievidze má záujem zrekonštruovať dvojicu svojich materských škôl (MŠ). Prácami v MŠ na Ceste V. Clementisa a MŠ na Ulici M. Mišíka chce sledovať zvýšenie ich kapacity, informoval TASR vedúci referátu pre projekty a investície Mestského úradu v Prievidzi Ivan Benca.

"Hlavnými cieľmi projektov sú zvýšenie kapacity a skvalitnenie predprimárneho vzdelávania v meste," povedal Benca. Tie chce samospráva dosiahnuť prostredníctvom troch špecifík, a to zvýšením kapacity MŠ, zabezpečením podmienok inkluzívneho vzdelávania a zvýšením hrubej zaškolenosti detí MŠ s vytvorením podmienok pre skvalitnenie predprimárneho vzdelávania.

"Projekt v prípade MŠ na Ceste V. Clementisa počíta so štyrmi hlavnými aktivitami, a to stavebno-technickými úpravami existujúcich objektov, areálov, obstaraním materiálno-technického vybavenia škôlky a zvyšovaním energetickej hospodárnosti budov," opísal Benca. V prípade škôlky na ulici M. Mišíka ide podľa neho okrem stavebno-technických úprav objektov na rozšírenie kapacít a aj o tie v areáli, kde sa plánuje vybudovať betónová hracia plocha, spojovacie chodníky a vonkajšie hracie príslušenstvo. "Projekt tiež počíta s nákupom potrebného interiérového vybavenia pre deti a vybavenia potrebného pre zvýšenie vzdelávania, zateplením vonkajších plášťov budov škôlky a výmenou okien," doplnil.

Rekonštrukcie škôl chce samospráva financovať zo zdrojov Integrovaného regionálneho operačného programu a vlastných zdrojov. V prípade MŠ na Ceste V. Clementisa odhadla radnica celkové oprávnené výdavky projektu na 351.139,60 eura, nenávratný finančný príspevok (NFP) bude žiadať vo výške 333.582,62 eura. Celkový rozpočet investície predstavuje odhadom 1.113.397,97 eura, dofinancovanie chce zabezpečiť mesto z vlastných zdrojov.

Celkové oprávnené výdavky projektu v MŠ na Ulici M. Mišíka predstavujú 388.463,52 eura, NFP bude samospráva žiadať vo výške 369.040,35 eura. Celkový rozpočet projektu predstavuje odhadom 788.627,02 eura, dofinancovanie chce radnica rovnako zabezpečiť z vlastných zdrojov.