Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidzská spoločnosť chce v priemyselnom parku rozšíriť cestu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Komunikácia má slúžiť na ďalšiu obslužnosť pre areál, ktorý Brose buduje v priemyselnom parku.

Prievidza 18. februára (TASR)- Prievidzský dodávateľ pre automobilový priemysel Brose plánuje v tamojšom priemyselnom parku rozšíriť cestnú komunikáciu. Projektový zámer spoločnosti vzali na vedomie na svojom rokovaní v pondelok tamojší mestskí poslanci.

"Spoločnosť Brose Prievidza požiadala mesto o vyslovenie predbežného súhlasu s ďalším ich investičným zámerom, ktorý plánujú v priemyselnom parku, a to je rozšírenie vnútroareálovej komunikácie. Komunikácia má slúžiť na ďalšiu obslužnosť pre areál, ktorý Brose buduje v priemyselnom parku," uviedla právnička z mestského úradu v Prievidzi Veronika Ľahká.

Mestskí poslanci zároveň schválili i podmienky v súvislosti s investičným zámerom firmy. "Predovšetkým je to to, aby na časti komunikácie, ktorú majú záujem odkúpiť, bola ďalej zabezpečená obslužnosť pre ostatných investorov v priemyselnom parku, či už je to spoločnosť Rübig alebo CNC Trend. A takisto aj to, aby tento priestor zostal ďalej obslužný aj pre správcov inžinierskych sietí, ktorí tam majú položené inžinierske siete," dodala Ľahká.