Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Rekonštrukciu ciest v Bánovciach nad Bebravou ukončia asi tento mesiac

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Marko Erd

Predpokladaný termín dokončenia rekonštrukčných prác na území mesta vyplynul z kontroly, ktorú absolvoval kontrolný tím v uplynulých dňoch.

Bánovce nad Bebravou 4. decembra (TASR) - Rekonštrukčné práce na vybraných komunikáciách a chodníkoch v Bánovciach nad Bebravou by mal dodávateľ dokončiť v polovici decembra. Závisieť to však bude od poveternostných podmienok, informovalo mesto v tlačovej správe.

Predpokladaný termín dokončenia rekonštrukčných prác na území mesta vyplynul z kontroly, ktorú absolvoval kontrolný tím v uplynulých dňoch. Jej cieľom bolo zhodnotiť výsledný stav rekonštrukčných prác, ako i naplánovanie posledných potrebných úkonov.

Stavebná spoločnosť v uplynulom období zabezpečila asfaltovanie chodníka na ulici A. Dubčeka, predĺženie odstavnej plochy pred bytovým domom na ulici Matice slovenskej či dobudovanie plochy pre nádoby na odpad. "Na oboch spomínaných uliciach bolo vyznačené vodorovné dopravné značenie. Na sídlisku Dubnička zostáva dobudovať plánovanú odstavnú plochu pred bytovým domom na ulici A. Dubčeka, ktorá bude zo zámkovej dlažby," doplnila radnica.

K viacerým úpravám dochádza podľa nej i na ulici Hollého, kde zatiaľ prebehla výmena cestných obrubníkov. "V dôsledku vybudovania novej odstavnej plochy bolo potrebné odstrániť niektoré stromy. V tejto súvislosti bude sčasti osadené aj nové oplotenie materskej školy. Pre silné mrazy, ktoré nastali v posledné novembrové dni, bolo pozdržané frézovanie vozovky a položenie nového asfaltu na cestu i chodník," ozrejmila.

V rámci vyvolaných investícií spoločnosť Eurovia SK zrealizuje i uzavretie prejazdu pri predajni potravín a pri motoreste. "Kontrolný tím zhodnotil, že záverečné práce budú pokračovať v závislosti od poveternostných podmienok s predpokladaným ukončením v polovici mesiaca december," skonštatovala samospráva.

S rekonštrukčnými prácami na viacerých cestách a chodníkoch v Bánovciach nad Bebravou začal dodávateľ v júni tohto roka. Samosprávu vyjdú na viac ako 1,4 milióna eur.