Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Sté výročie vzniku ČSR pripomenul v Nemšovej i lesnícky tábor pre deti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jozef Poliak

Účastníkmi tábora bolo podľa nej 40 detí zo Slovenskej a z Českej republiky vo veku približne desať až 12 rokov.

Nemšová 11. júla (TASR) - Sto rokov od vzniku prvej Československej republiky pripomenul i česko-slovenský lesný tábor Národného lesníckeho centra. Deti z oboch krajín ho absolvovali v prvý júlový týždeň v Účelovom zariadení lesnej pedagogiky a rekreácie Antonstál v Nemšovej. Informovala Veronika Lehotská z referátu komunikácie a marketingu Národného lesníckeho centra.

"Cieľom podujatia bolo oboznámiť mladú generáciu so spoločnou lesníckou históriou, ako i prezentácia súčasnej úspešnej vzájomnej spolupráce v oblasti lesnej pedagogiky, upevnenie česko-slovenskej vzájomnosti a zvýšenie aktívneho ovládania i využívania oboch jazykov mladou generáciou," skonštatovala Lehotská.

Účastníkmi tábora bolo podľa nej 40 detí zo Slovenskej a z Českej republiky vo veku približne desať až 12 rokov, ktoré počas spoločne stráveného týždňa zažili veľa dobrodružstiev v prostredí prírody pohoria Bielych Karpát, dozvedeli sa užitočné informácie o práci lesníkov, naučili sa, ako tráviť voľný čas v prírode.

"Oboznámili sa tiež s históriou Veľkomoravskej ríše, navštívili Trenčiansky hrad, spoločne prekonávali jazykové bariéry, vyrábali vlastnoručne vyrobené darčeky z prírodného materiálu a svoje zručnosti a vedomosti si preverili v historicky prvej lesnej olympiáde," dodala.

Tábor bol zaradený do programu 106 podujatí pri príležitosti osláv dejinných udalostí medzi Slovenskou republikou a Českou republikou v tomto roku. Ide o 100. výročie vzniku Československej republiky, 25. výročie osamostatnenia slovenskej i českej štátnosti a 50. výročie česko-slovenského obrodného procesu známeho pod názvom Pražská jar.