Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

STREĽBA V HANDLOVEJ: Muž a jeho 5-ročná dcérka sú mŕtvi

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V byte našli aj postrelenú družku mŕtveho muža, bola v kritickom stave, lekári bojujú o jej život. Tragédia sa stala v okrajovej časti mesta, kde bývajú aj neprispôsobiví občania.

Bratislava 22. novembra (TASR) - Život 43-ročného muža a jeho päťročného dieťaťa vyhasol po streľbe, ku ktorej došlo dnes popoludní v byte na piatom poschodí na Fučíkovej ulici v Handlovej. Aktérom streľby bol s najväčšou pravdepodobnosťou nájdený mŕtvy muž. Asi práve on postrelil aj svoju družku, ktorá je v kritickom stave.

Portál Teraz.sk získal od zdroja blízkeho polícii podrobnosti. Podľa jeho slov tragédiu zistila 17-ročná príbuzná postrelenej 36-ročnej ženy. V byte ju našla s dvoma strelnými ranami na hlave, ale našťastie žila. Pri nej ležal 43-ročný mŕtvy druh, tiež mal strelné poranenie hlavy. Vedľa neho sa údajne našla krátka guľová zbraň. Okrem dvojice bolo v byte aj ich 5-ročné dievčatko Martinka so strelnými zraneniami, žiaľ už nejavila známky života. Pravdepodobne bola prvou obeťou.

Záchranárov na miesto zavolali prostredníctvom tiesňovej linky o 15:42. Vyrazili tam dva záchranárske tímy so sanitkami. Záchranársky zákrok pre TASR opísal Jozef Minár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR. "Polícia miesto zaistila, pre nebezpečie tam najskôr nebola vpustená ani záchranka. Až keď polícia určila, že je priestor bezpečný, tak sa záchranárom podarilo zachrániť jednu ženu so strelnými poraneniami. Je v kritickom stave, má šok z vykrvácania, po nastavení na pľúcnu ventiláciu je transportovaná do nemocnice," uviedol Minár s tým, že ďalšej dospelej osobe a dieťaťu už záchranári pomôcť nemohli. Postrelenú matku hospitalizujú v nemocnici v Banskej Bystrici.

Bližšie informácie k prípadu ako aj k tomu, kto bol strelcom, poskytne polícia až po vykonaní súdnej pitvy a ďalších expertízach, uviedla ďalej hovorkyňa. "Ešte prebieha obhliadka miesta činu a ďalšie úkony," povedala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Tragédia sa udiala v okrajovej časti mesta, kde bývajú aj neprispôsobiví občania.