Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trenčiansky kraj

Obyvatelia a firmy v Bánovciach dlžia mestu viac ako 240.000 eur

Erb mesta Bánovce nad Bebravou Foto: Heraldický register

Ak svoje nedoplatky daňoví dlžníci do konca roka neuhradia, mesto, ako avizovala Mozolová, bude podlžnosti vymáhať prostredníctvom exekútora.

Bánovce nad Bebravou 18. decembra (TASR) - Približne 242.000 eur dlžia fyzické ako i právnické osoby mestu Bánovce nad Bebravou od 1. januára na miestnom poplatku za komunálny odpad a mestských daniach. Informovala o tom hovorkyňa mesta Ingrid Mozolová s tým, že dlhy sa týkajú obdobia od 1. januára do 31. októbra tohto roka.

"Nezaplatené čiastky za komunálny odpad predstavujú 16 % z celkových príjmov za odpad, čo je približne 92.358 eur. Pri miestnych daniach celková suma nedoplatkov predstavuje viac ako 150.000 eur," vyčíslila Mozolová.

Ako skonštatovala, dlh poplatníkov voči mestu sa v tomto roku oproti tomu minulému zvýšil. "Dôvodom môže byť aj skutočnosť, že mesto neposielalo s výmerami poštovú poukážku na zaplatenie ako doposiaľ. Poplatníci na ne čakali a preto možno nezaplatili. Preto zvažujeme, že na základe podnetov obyvateľov sa pravdepodobne k zasielaniu poukážok budúci rok vrátime," ozrejmila.

Ak svoje nedoplatky daňoví dlžníci do konca roka neuhradia, mesto, ako avizovala Mozolová, bude podlžnosti vymáhať prostredníctvom exekútora.