Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trenčiansky kraj

Charitatívna zbierka školských pomôcok pokračuje aj počas prázdnin

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Pre sociálne odkázané deti sa zbierajú nové alebo používané pastelky, perá, nožnice, pravítka, zošity, peračníky, fixky, školské tašky a všetko, čo môžu chlapci a dievčatá v škole pri štúdiu využiť.

Trenčín 17. júla (TASR) – Dať šancu deťom zo sociálne znevýhodneného prostredia získať plnohodnotné vzdelanie je hlavným cieľom zbierky školských pomôcok Slovenskej katolíckej charity. V poradí ôsmy ročník kampane v Trenčíne pokračuje aj počas prázdnin a potrvá do konca augusta.

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, pre sociálne odkázané deti sa zbierajú nové alebo používané pastelky, perá, nožnice, pravítka, zošity, peračníky, fixky, školské tašky a všetko, čo môžu chlapci a dievčatá v škole pri štúdiu využiť.

"Vďaka darovaným pomôckam budú môcť aj deti zo sociálne znevýhodneného prostredia prísť do školy pripravené a získajú tak šancu na plnohodnotnú budúcnosť. Darované veci pomôžu naplniť školské tašky deťom zo sociálne slabších rodín, krízových centier a detských domovov na Slovensku," uviedla Ságová.

V Trenčíne môžu darcovia priniesť školské potreby do Centra pre rodinu na Farskej ulici a do Rodinného centra Južanček na Kyjevskej ulici.