Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Deň otvorených dverí Trenčianskeho kraja je v duchu Zelenej župy

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Novinkou je aj chill out zóna, v ktorej si môžu deti oddýchnuť a popri tom im budú premietať videá z Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Trenčín 2. októbra (TASR) – Raňajkami s predsedom Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslavom Baškom odštartoval dnes ráno štvrtý ročník Dňa otvorených dverí (DOD) Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Druhýkrát sa nesie v duchu projektu Zelená župa.

Ako TASR informovala vedúca oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK Veronika Rezáková, aktivity vystavovateľov sú prispôsobené environmentálnej tematike. "Pre návštevníkov sme tento rok pripravili niekoľko noviniek. Jednou z nich je krst pexesa Jozefa Miloslava Hurbana. Unikátne je najmä tým, že je zostavené z malieb, obrázkov a kresieb detí základných a stredných škôl. Pozvanie na DOD prijali tento rok aj minister životného prostredia Lázsló Sólymos a pomológ Ivan Hričovský. Venovať sa budú environmentálnym témam ako zatepľovanie budov, pestovaniu ovocia, jesennej výsadbe, elektromobilite, prírodným záhradám a pod.," skonštatovala Rezáková.

Novinkou je podľa nej aj chill out zóna, v ktorej si môžu deti oddýchnuť a popri tom im budú premietať videá z Trenčianskeho samosprávneho kraja. Súčasťou DOD bude aj odovzdávanie moderných pomôcok od TSK na polytechnickú výučbu pre základné školy v rámci projektu Hrdina remesla. Chýbať nebude remeselný jarmok pred Úradom TSK, podujatia pre seniorov, beseda s hokejistami Dukly Trenčín a rôzne sprievodné podujatia.

Program je zostavený tak, aby si tu našli niečo pre seba deti, dospelí aj seniori. Deň otvorených dverí vyvrcholí popoludní koncertom trenčianskej hudobnej skupiny Dríst.