Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Historický hotel v Trenčíne chráni pred kameňmi z brala sieťovina

Mesto Trenčín Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Inštalácii sietí na skalné bralo nad hotelom Elizabeth predchádzalo jeho očistenie od nesúdržných a zvetraných častí. Mesto do zasieťovania investovalo 59.500 eur.

Trenčín 5. októbra (TASR) – Trenčiansky historický hotel Elizabeth je už chránený pred kameňmi z hradného brala Trenčianskeho hradu. Po takmer mesiac trvajúcich práca je hradné bralo nad hotelom zasieťované.

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, práce sa začali 7. septembra a ukončili ich na sklonku mesiaca. „Inštalácii sietí na skalné bralo nad hotelom Elizabeth predchádzalo jeho očistenie od nesúdržných a zvetraných častí. Zhotoviteľom bola spoločnosť Gabriel Čmárik G Five, ktorá zvíťazila v elektronickej aukcii. Mesto do zasieťovania investovalo 59.500 eur,“ priblížila Ságová.

Ako dodala, na časť hradného brala nad parkoviskom hotela inštalovali oceľovú sieť proti padaniu kameňov už v roku 2014. „V závere minulého roku zabezpečilo mesto ako majiteľ hradného brala odstránenie náletových krov a stromov,“ doplnila trenčianska hovorkyňa.