Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

Ocenenia Trenčianskeho kraja získalo päť osobností a jeden kolektív

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Komisia vyberala laureátov spomedzi 18 jednotlivcov a štyroch kolektívov.

Trenčín 27. marca (TASR) - Päť osobností a jeden kolektív si v pondelok (25. 3.) prevzali v priestoroch kasárne na Trenčianskom hrade prestížne ocenenia Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Informovala o tom Sláva Gajdošíková z komunikačného oddelenia Úradu TSK.

Cenu predsedu TSK za rok 2023 získali Ivan Kňaze st. za fotografovanie a skúmanie života vtákov a hmyzu, špecialista na víno a vinohradníctvo Miroslav Petrech, Miroslav Smatana, ktorý objavil čaro písania poézie v jeseni svojho života, a dobrovoľný hasič a prezident Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR Jozef Smolinský.

Ceny Trenčianskeho samosprávneho kraja udelili na základe odporúčania Komisie pre udeľovanie Ceny TSK Jozefovi Krajčovičovi za neúnavnú prácu na zlepšenie podmienok zdravotne či chudobou znevýhodnených občanov a druhej najstaršej folklórnej skupine na Slovensku Kubra za 90-ročné uchovávanie a rozvíjanie kultúrneho dedičstva.

Komisia vyberala laureátov spomedzi 18 jednotlivcov a štyroch kolektívov. "Trenčiansky kraj je známy tým, že má veľmi veľa šikovných ľudí, a som rád, že môžem už siedmykrát poďakovať jednotlivcom aj kolektívom, ktorí sa tu narodili a veľakrát odišli aj do zahraničia, kde šírili dobré meno kraja," povedal predseda TSK Jaroslav Baška.