Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Poslanci v Trenčíne odklepli peniaze na búranie tribúny, Pohode ubrali

Ilustračné foto- Foto: TASR/ Radovan Stoklasa

Poslanci schválili aj dotáciu 45.000 eur HK Dukla Trenčín, a. s., a to aj napriek tomu, že hokejisti nemajú voči mestu vyrovnané dlhy viac ako 19.000 eur.

Trenčín 20. mája (TASR) – Starú schátranú časť tribúny na futbalovom štadióne v Trenčíne zbúrajú. Poslanci tamojšieho Mestského zastupiteľstva (MsZ) dnes v rámci zmeny tohtoročného rozpočtu schválili na búranie tribúny sumu 105.000 eur. Zastupiteľstvo tiež schválilo dotáciu 45.000 eur hokejovému klubu Dukla Trenčín, a. s., viac ako 11.000 eur na vydávanie mesačníka Info, ale aj okresanie dotácie na hudobný festival Pohoda o 4000 eur.

„Pohoda je veľký festival, ktorého konanie skrátenie dotácie z 15.000 eur na 11.000 eur neohrozí. Máme tu však významné folklórne súbory, ktoré oslavujú okrúhle výročia a tancujú v nich desiatky až stovky folkloristov. Aspoň symbolicky sme ich výročia chceli podporiť 500 eurami. Podporili sme aj vydávanie týždenníka Info, no myslíme si, že by sme nemali objednávať priestor každé dva týždne v súkromnom médiu,“ priblížil predseda finančnej komisie Pavol Kubečka (Smer-SD).

Poslanci schválili aj dotáciu 45.000 eur HK Dukla Trenčín, a. s., a to aj napriek tomu, že hokejisti nemajú voči mestu vyrovnané dlhy viac ako 19.000 eur. Kubečka zdôraznil, že dotáciu schválili pre juniorov, ktorí boli tento rok majstrami Slovenska. „Bohužiaľ, juniori sú súčasťou akciovky, ale máme tu juniorku, teda tých, ktorých si potrebujeme udržať v meste. Snažíme sa im pomôcť tak, aby zostali v Trenčíne,“ zdôraznil Kubečka.

Primátor by Pohode peniaze nebral

Podľa trenčianskeho primátora Richarda Rybníčka bolo asi najdôležitejšou zmenou rozpočtu oddelenie 73.000 eur na výkup časti pozemkov, čo umožní stavať Zlatovskú ulicu s napojením na nový cestný most cez Váh v Trenčíne. Dôležitý je podľa neho aj fakt, že Trenčín môže spustiť proces búrania starej časti tribúny štadióna. „Výborné je to, že využijeme súčinnosť s budovaním železničného mosta. Bude nás to stáť 105.000 eur, ale faktom je, že to bude minimálne o 500.000 eur lacnejšie ako za normálnych okolností,“ pripomenul Rybníček.

Za pozitívnu považuje aj skutočnosť, že poslanci schválili peniaze na vydávanie týždenníka Info. Je to podľa neho dôležité najmä preto, že mesto bude môcť informovať obyvateľov o zmenách v súvislosti s výstavbou druhého cestného mosta, železničného mosta a kanalizácie. „Mrzí ma, že odišli peniaze na Pohodu, ktorá je absolútne kľúčovou akciou v meste z hľadiska propagácie. Považujem to tak trochu za nešťastné až zlomyseľné,“ uzavrel trenčiansky primátor.