Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Výťažok z benefičného koncertu má pomôcť onkologickým pacientom

Ilustračné foto Foto: TASR/S. Písecký

Hospic Milosrdných sestier v Trenčíne je neštátne zdravotnícke zariadenie pre nevyliečiteľne chorých pacientov v pokročilom štádiu zväčša onkologickej choroby.

Trenčín 9. decembra (TASR) – Uľahčiť posledné dni nevyliečiteľne chorých onkologických pacientov má pomôcť nedeľné benefičné podujatie Hospicu Milosrdných sestier v Trenčíne. Jeho súčasťou budú benefičné koncerty na Mierovom námestí i v Piaristickom kostole sv. Františka Xaverského.

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, o 14.00 hodine vystúpi na Mierovom námestí Dominika Mirgová, o hodinu neskôr sa v Piaristickom kostole sv. Františka Xaverského môže verejnosť započúvať do emotívneho prejavu Ricca a Claudie – speváckej dvojice, ktorá sa v minulom roku stala víťazom maďarského vydania talentovej šou X Factor.

"Viac o poskytovanej zdravotnej starostlivosti v jedinom hospici v Trenčianskom kraji sa môže verejnosť dozvedieť na vianočných trhoch na Mierovom námestí v stánku hospicu. Otvorený bude v nedeľu do 18. hodiny. V ňom bude možné hospic podporiť dobrovoľným príspevkom kúpou rôznych handmade výrobkov dodaných od darcov a kúpou vianočného punču darovaného miestnou cukrárňou," doplnila Ságová s tým, že na Mierovom námestí i v kostole môže verejnosť prispieť aj do prenosnej pokladničky.

Hospic Milosrdných sestier v Trenčíne je neštátne zdravotnícke zariadenie pre nevyliečiteľne chorých pacientov v pokročilom štádiu zväčša onkologickej choroby. Multidisciplinárny hospicový tím sa v ňom snaží vytvoriť domov, v ktorom bude každý zomierajúci čo najmenej trpieť a zažije čo možno najväčšiu mieru prijatia a láskavej starostlivosti.